Έμβλημα Κυπριακής Δημοκρατίας
Αστυνομία Κύπρου

Γραπτές ΔηλώσειςΓραπτή Δήλωση Εκπροσώπου Τύπου Αστυνομίας Α. Αγγελίδη σε σχέση με το τριήμερο της καθαράς Δευτέρας - 11/03/2016
Εν όψει του τριημέρου της Καθαράς Δευτέρας και του εορταστικού κλίματος που θα επικρατεί κατά τη διάρκεια του καρναβαλιού, η Αστυνομία θα λάβει επιπρόσθετα μέτρα σε παγκύπρια βάση, με αυξημένη παρουσία μελών της, τόσο στο κύριο όσο και στο δευτερεύον οδικό δίκτυο, ώστε να διασφαλιστεί ένα ασφαλισμένο τριήμερο.
Τα μέτρα περιλαμβάνουν εντατικοποίηση των μηχανοκινήτων περιπολιών και ρύθμιση και έλεγχο της τροχαίας κίνησης στους αυτοκινητόδρομους, υπεραστικούς δρόμους και ιδιαίτερα στις κύριες οδικές αρτηρίες με σκοπό την πρόληψη των τροχαίων συγκρούσεων, απάμβλυνση της τροχαίας κίνησης και διευκόλυνση του κοινού κατά τις διακινήσεις του.
Συγκεκριμένα, την Κυριακή 13/3/16, ημέρα της εκδήλωσης για τον Καρνάβαλλο στη Λεμεσό, όπου αναμένεται να παρατηρηθεί αυξημένη τροχαία κίνηση στον αυτοκινητόδρομο Λευκωσίας – Λεμεσού, το Τμήμα Τροχαίας Αρχηγείου, θα εφαρμόσει πρόσθετα μέτρα αστυνόμευσης, τόσο κατά τη μετάβαση όσο και κατά την επιστροφή του κοινού.
Όσον αφορά στην Καθαρά Δευτέρα 14/3/16, θα ληφθούν πρόσθετα μέτρα αστυνόμευσης παγκύπρια, τόσο κατά την έξοδο του κοινού προς την ύπαιθρο και τα παράλια, όσο και κατά την επιστροφή του στις πόλεις.
Επιπρόσθετα με τα πιο πάνω, η Αστυνομία έχει προγραμματίσει και θα εφαρμόσει συγκεκριμένα σχέδια, που θα επικεντρωθούν στην πρόληψη του εγκλήματος και ιδιαίτερα στα αδικήματα κατά περιουσίας, όπως ληστείες, διαρρήξεις και κλοπές, με αυξημένες περιπολίες τόσο στις πόλεις, όσο και την ύπαιθρο και σε χώρους μαζικής διακίνησης του κοινού, όπως είναι εμπορικοί δρόμοι ή πολυσύχναστα μέρη.
Παράλληλα όμως με τα μέτρα που λαμβάνει η Αστυνομία, καλούμε και το κοινό να συνδράμει προς αυτή την κατεύθυνση με τη λήψη δικών του πρόσθετων μέτρων που αφορούν στην ασφάλεια των κατοικιών του και την προστασία και φύλαξη της περιουσίας του.
Επίσης, τονίζεται για ακόμα μία φορά ότι η υπερβολική ταχύτητα, καθώς και η οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλης, είναι από τις κυριότερες αιτίες πρόκλησης θανατηφόρων και σοβαρών τροχαίων συγκρούσεων, γι’ αυτό και η Αστυνομία επικεντρώνει τις προσπάθειές της προς αυτή την κατεύθυνση με συνεχείς και εντατικούς ελέγχους κατά τη διάρκεια του τριημέρου.
Τέλος, υπενθυμίζεται το κοινό ότι, στο πλαίσιο της καλύτερης επικοινωνίας, μπορεί να ενημερώνεται άμεσα για όλα τα θέματα από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης της Αστυνομίας (Facebook, Twitter, Google plus, Application), καθώς επίσης και την ιστοσελίδα της Αστυνομίας.
Επίσης, για πολύ σοβαρά συμβάντα θα αποστέλλονται μέσω της εφαρμογής (application) της Αστυνομίας (www.cypruspolicenews.com), ενημερωτικά μηνύματα, με χρήσιμες πληροφορίες/συμβουλές.
Ως Αστυνομία, με την εντατικοποίηση των μέτρων στοχεύουμε στην ασφάλεια των πολιτών, την πρόληψη και πάταξη κάθε μορφής παρανομίας και παραβατικής συμπεριφοράς και την ποιοτική εξυπηρέτηση του κοινού.
Αρχείο Word Γραπτή Δήλωση για Καθαρά Δευτέρα 11.3.16.doc (105,56 Kb)
Κατεβάστε το Acrobat Reader


Find us on Facebook

follow us on twitter

Ομιλίες Αρχηγού Αστυνομίας

Εξώδικα Τροχαίας

Φόρμα Καταχώρησης Καταγγελιών/Πληροφοριών μέσω του Διαδικτύου για θέματα διαφθοράς/διαπλοκής από μέλη της Αστυνομίας

Cybercrime

Your Europe

Γραφείο Χειρισμού Θεμάτων Ιδιωτικών Υπηρεσιών Ασφαλείας

Συγχρηματοδοτούμενα Έργα από Ε.Ε.

Δήλωση Περί Απόρρητου

PRINCE CBRN-E

ΓΟΝΙΚΕΣ ΑΠΑΓΩΓΕΣ ΑΝΗΛΙΚΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ
ΓΕΝΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ

Πρόνοιες Νομοθεσίας για τη Μεταφορά Φορτίων ή Ζώων με το αυτοκίνητο

Εργαστηρίο Ψηφιακής Πολιτιστικής Κληρονομιάς του ΤΕΠΑΚ

LoCloud

Europeana Website

Οδηγός Σπουδών Αστυνομικής Ακαδημίας Κύπρου

Ιστοσελίδα Δημοσίων Συμβάσεων

Εξομοιωτής απόσταση ακινητοποίησης

Χρήσιμες Συμβουλές και Πληροφορίες για Απάτες