Έμβλημα Κυπριακής Δημοκρατίας
Αστυνομία Κύπρου

Βιογραφικά Βοηθών Αρχηγών


Βιογραφικό σημείωμα Βοηθού Αρχηγού Εκπαίδευσης Γεώργιου Φράγκου

Ο Γεώργιος Φράγκος κατάγεται από την κατεχόμενη Κερύνεια, με πατέρα από το Πέλλα-Παϊς και μητέρα από τον Άγιο Επίκτητο. Γεννήθηκε στις 15/12/1959, κατατάγηκε στην Εθνική Φρουρά τον Ιούλιο του 1977, φοίτησε στη Σχολή Εφέδρων Αξιωματικών Πεζικού (ΣΕΑΠ) στην Κρήτη και υπηρέτησε τη θητεία του μέχρι το Σεπτέμβριο του 1979 ως Ανθυπολοχαγός (ΠΖ).

Εντάχθηκε στις τάξεις της Αστυνομίας το Μάρτιο του 1980 και εισήχθη στην Αστυνομική Σχολή από όπου αποφοίτησε πρωτεύσας. Το 1986, βραβεύθηκε μετά από διαγωνισμό με το επαμειβόμενο κύπελλο της Αστυνομίας ως ο καλύτερος αστυνομικός της χρονιάς. Είναι κάτοχος Μεταπτυχιακού Διπλώματος της Σχολής Εθνικής Ασφαλείας της Ελλάδος.

Έχει παρακολουθήσει σωρεία μετεκπαιδεύσεων στην Κύπρο και σε διάφορες χώρες του εξωτερικού τόσο σε καθαρά αστυνομικά θέματα όσο και σε εξειδικευμένα θέματα της Δικανικής Επιστήμης (Forensics). Έχει κηρυχθεί ως εμπειρογνώμονας σε θέματα Βαλλιστικής, Ιχνών Εργαλείων και Αποτυπωμάτων Υποδημάτων, Παραχάραξης Χαρτονομισμάτων και Κίβδηλων Κερμάτων, Επανεμφάνισης Εσβεσμένων Αριθμών, σύμφωνα με το Διάταγμα του Υπουργικού Συμβουλίου Αριθμός 139/1995.

Υπηρέτησε σε διάφορες Υπηρεσίες και είχε μακρά υπηρεσία στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών από την οποία μετατέθηκε το 2007 με το βαθμό του Αστυνόμου Β΄. Στη συνέχεια υπηρέτησε ως Διοικητής στην Αεροπορική Πτέρυγα της Αστυνομίας και ως Διευθυντής στη Διεύθυνση Οικονομικών, στο Τμήμα Α΄ (Διοίκησης και Ανθρώπινου Δυναμικού), στην Αστυνομική Ακαδημία Κύπρου και στη Διεύθυνση Ευρωπαϊκής Ένωσης και Διεθνούς Αστυνομικής Συνεργασίας. Στις 5 Αυγούστου 2019 προήχθη στη θέση του Βοηθού Αρχηγού Αστυνομίας, έχοντας αναλάβει καθήκοντα Βοηθού Αρχηγού (Εκπαίδευσης)

Έχει εκπροσωπήσει την Κύπρο σε σεμινάρια και σε διάφορες Ομάδες Εργασίας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης, της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, της Interpol, της Europol,της Ευρωπαϊκής Αστυνομικής Ακαδημίας (Cepol) και του Ευρωπαϊκού Δικτύου Εγκληματολογικών Υπηρεσιών (ENFSI).

Έχει διατελέσει μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Αστυνομικής Ακαδημίας (CEPOL) από τον Ιούλιο του 2017 έως τον Ιούλιο του 2018 ενώ από τον Ιούλιο του 2018 μέχρι σήμερα είναι μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Europol.

Όραμα του είναι η δημιουργία στην Κύπρο αλλά και στον ευρύτερο Ευρωπαϊκό χώρο ενός περιβάλλοντος που να εμπνέει στους πολίτες αίσθημα ασφάλειας, καθώς και η προώθηση μιας κουλτούρας αλληλοσεβασμού αλλά και σεβασμού προς τους νόμους.

Είναι νυμφευμένος με την Αγγελική και έχει δύο παιδιά.

DSC_0016.jpg (69,61 Kb)
Κατεβάστε το Acrobat Reader


Find us on Facebook

follow us on twitter

Ομιλίες Αρχηγού Αστυνομίας

Εξώδικα Τροχαίας

Φόρμα Καταχώρησης Καταγγελιών/Πληροφοριών μέσω του Διαδικτύου για θέματα διαφθοράς/διαπλοκής από μέλη της Αστυνομίας

Cybercrime

Your Europe

Γραφείο Χειρισμού Θεμάτων Ιδιωτικών Υπηρεσιών Ασφαλείας

Συγχρηματοδοτούμενα Έργα από Ε.Ε.

Δήλωση Περί Απόρρητου

PRINCE CBRN-E

ΓΟΝΙΚΕΣ ΑΠΑΓΩΓΕΣ ΑΝΗΛΙΚΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ
ΓΕΝΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ

Πρόνοιες Νομοθεσίας για τη Μεταφορά Φορτίων ή Ζώων με το αυτοκίνητο

Εργαστηρίο Ψηφιακής Πολιτιστικής Κληρονομιάς του ΤΕΠΑΚ

LoCloud

Europeana Website

Οδηγός Σπουδών Αστυνομικής Ακαδημίας Κύπρου

Ιστοσελίδα Δημοσίων Συμβάσεων

Εξομοιωτής απόσταση ακινητοποίησης

Χρήσιμες Συμβουλές και Πληροφορίες για Απάτες