Έμβλημα Κυπριακής Δημοκρατίας
Αστυνομία Κύπρου

Γραπτές ΔηλώσειςΓραπτή Δήλωση Εκπροσώπου Αστυνομίας Α. Αγγελίδη για το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας - 24/02/2017
«Με σταθερή προτεραιότητα την ασφάλεια, την προστασία και εξυπηρέτηση του πολίτη αλλά και την πρόληψη του εγκλήματος»

Η ημέρα της Καθαράς Δευτέρας εορτάζεται έντονα παγκύπρια με διάφορα έθιμα κυρίως στην ύπαιθρο.
Ως εκ τούτου, λόγω της αναμενόμενης μαζικής εξόδου την ερχόμενη Δευτέρα, αλλά και καθ’ όλη τη διάρκεια του τριημέρου 25-27/2/2017 η Αστυνομία, θα λάβει πρόσθετα μέτρα για την ασφάλεια του κοινού που θα διακινηθεί στο οδικό δίκτυο σε παγκύπρια βάση, αλλά και για την αποτροπή σοβαρών εγκλημάτων.
Συγκεκριμένα στο κεντρικό οδικό δίκτυο των πόλεων και της υπαίθρου λόγω της αυξημένης τροχαίας κίνησης που αναμένεται να παρατηρηθεί στους αυτοκινητόδρομους, υπεραστικούς δρόμους και τις κύριες οδικές αρτηρίες, η Αστυνομία θα έχει αυξημένη παρουσία για την πρόληψη των τροχαίων συγκρούσεων, για την απάμβλυνση της τροχαίας κίνησης και τη διευκόλυνση του κοινού στις διακινήσεις του. Τα μέτρα αυτά θα περιλαμβάνουν μηχανοκίνητες περιπολίες, καθώς και ρύθμιση και έλεγχο της τροχαίας κίνησης, με ιδιαίτερη έμφαση στις σοβαρές τροχαίες παραβάσεις (υπερβολική ταχύτητα, οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλης, μη χρήση ζώνης ασφαλείας και προστατευτικού κράνους).
Εξάλλου, με την εντατικοποίηση των μηχανοκίνητων και πεζών περιπολιών, στοχεύουμε στη πρόληψη και πάταξη κάθε μορφής εγκληματικής δραστηριότητας και παραβατικής συμπεριφοράς. Στο πλαίσιο αυτό η Αστυνομία έχει προγραμματίσει και θα εφαρμόσει διαταγές επιχειρήσεων, που θα επικεντρωθούν στην πρόληψη του εγκλήματος και ιδιαίτερα στα αδικήματα κατά περιουσίας, όπως ληστείες, διαρρήξεις και κλοπές, με αυξημένες περιπολίες τόσο στις πόλεις όσο και στην ύπαιθρο.
Επιπρόσθετα όμως με τα μέτρα που θα λάβει η Αστυνομία, εφιστούμε, για πολλοστή φορά, την προσοχή του κοινού που θα απουσιάζει από τα σπίτια του, να λάβει προληπτικά μέτρα φύλαξης της περιουσίας του ώστε με την επιστροφή του να μην βρεθεί προ αρνητικών εκπλήξεων.
Γενικά το κοινό προτρέπεται να βρίσκεται σε εγρήγορση και να συνεργάζεται στενά με την Αστυνομία. Σε περίπτωση που οποιοσδήποτε πολίτης χρειαστεί άμεση βοήθεια ή περιέλθει στην αντίληψή του οτιδήποτε το ύποπτο, να επικοινωνήσει άμεσα με τη Γραμμή Επικοινωνίας του Πολίτη στον αριθμό 1460 ή τα τηλέφωνα άμεσης ανταπόκρισης 112/199.
Τέλος, ευχόμαστε σε όλους καλό τριήμερο και προτρέπεται το κοινό να προγραμματίσει έγκαιρα τις διακινήσεις του. Επίσης, οι πολίτες να ακολουθούν τις οδηγίες των μελών μας που θα βρίσκονται καθήκον στα διάφορα σημεία για αποφυγή της οποιασδήποτε ταλαιπωρίας και παράλληλα να επιδεικνύουν την δέουσα υπομονή με γνώμονα πάντοτε την ασφάλεια
Αρχείο Word γραπτή δήλωση για καθαρά Δευτέρα.doc (109,13 Kb)
Κατεβάστε το Acrobat Reader


Find us on Facebook

follow us on twitter

Ομιλίες Αρχηγού Αστυνομίας

Εξώδικα Τροχαίας

Φόρμα Καταχώρησης Καταγγελιών/Πληροφοριών μέσω του Διαδικτύου για θέματα διαφθοράς/διαπλοκής από μέλη της Αστυνομίας

Cybercrime

Your Europe

Γραφείο Χειρισμού Θεμάτων Ιδιωτικών Υπηρεσιών Ασφαλείας

Συγχρηματοδοτούμενα Έργα από Ε.Ε.

Δήλωση Περί Απόρρητου

PRINCE CBRN-E

ΓΟΝΙΚΕΣ ΑΠΑΓΩΓΕΣ ΑΝΗΛΙΚΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ
ΓΕΝΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ

Πρόνοιες Νομοθεσίας για τη Μεταφορά Φορτίων ή Ζώων με το αυτοκίνητο

Εργαστηρίο Ψηφιακής Πολιτιστικής Κληρονομιάς του ΤΕΠΑΚ

LoCloud

Europeana Website

Οδηγός Σπουδών Αστυνομικής Ακαδημίας Κύπρου

Ιστοσελίδα Δημοσίων Συμβάσεων

Εξομοιωτής απόσταση ακινητοποίησης

Χρήσιμες Συμβουλές και Πληροφορίες για Απάτες