Έμβλημα Κυπριακής Δημοκρατίας
Αστυνομία Κύπρου

Γραπτές ΔηλώσειςΓραπτή δήλωση Αρχηγού Αστυνομίας κ. Κύπρου Μιχαηλίδη για την Παγκόσμια Ημέρα κατά της Κατάχρησης και Παράνομης Διακίνησης των Ναρκωτικών - 26/06/2019
Η 26η Ιουνίου, καθιερώθηκε από τη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ, ως η Παγκόσμια Ημέρα κατά των Ναρκωτικών. Αυτή η μέρα αποτελεί για την Αστυνομία, ημέρα σκέψης, προβληματισμού και σοβαρής περισυλλογής για τους ανθρώπους, που υποφέρουν υπό το βάρος της κατάχρησης παράνομων ουσιών, αλλά και αυτούς που χάθηκαν συνεπεία του εγκλωβισμού τους σε πλασματικές και ουτοπικές επιλογές.

Η Αστυνομία, ως ζωντανό κομμάτι της κυπριακής κοινωνίας, αγωνιά για το μέλλον των παιδιών μας. Ως εκ τούτου, αποτελεί προτεραιότητα μας η αντιμετώπιση του φαινομένου. Για αυτό, για μας, κάθε μέρα είναι μέρα κατά των ναρκωτικών. Οι δράσεις και οι πρωτοβουλίες μας στοχεύουν σε στρατηγικές τόσο στον τομέα της μείωσης της προσφοράς, όσο και στον τομέα της ζήτησης. Αντιμετωπίζουμε λοιπόν, το φαινόμενο σφαιρικά και ολιστικά. Εντείνουμε καθημερινά τις προσπάθειες μας για την πρόληψη και την πάταξη του φαινομένου, επιδεικνύοντας μηδενική ανοχή στα εγκληματικά στοιχεία, που εμπορεύονται και διακινούν παράνομες εξαρτησιογόνες ουσίες, αλλά ταυτόχρονα απλώνουμε χέρι βοηθείας στους χρήστες και ουσιοεξαρτώμενους. Οι δράσεις μας σκοπεύουν στην ενίσχυση όλων εκείνων των παραγόντων, που κάνουν τον πολίτη να νιώθει ασφάλεια, σε ένα κλίμα δημόσιας τάξης και κοινωνικής συνοχής.

Το φαινόμενο των παράνομων ουσιών, δεν είναι και δεν μπορεί να είναι πρόβλημα του ενός. Αποτελεί θέμα περίπλοκο και πολυπαραγοντικό. Γι’ αυτό καλούμε σε μια συνοδοιπορία με όλους ανεξαιρέτως, θεσμούς όπως η πολιτεία, η εκκλησία, οι κρατικοί και μη κερδοσκοπικοί φορείς, αλλά και η κοινωνία των πολιτών, γιατί πιστεύουμε ότι μόνο έτσι αυξάνονται οι πιθανότητες επιτυχίας.


Κύπρος Μιχαηλίδης
Αρχηγός Αστυνομίας Κύπρου
Αρχείο Word γραπτη δήλωση αρχηγού.doc (111,17 Kb)
Κατεβάστε το Acrobat Reader


Find us on Facebook

follow us on twitter

Ομιλίες Αρχηγού Αστυνομίας

Εξώδικα Τροχαίας

Φόρμα Καταχώρησης Καταγγελιών/Πληροφοριών μέσω του Διαδικτύου για θέματα διαφθοράς/διαπλοκής από μέλη της Αστυνομίας

Cybercrime

Your Europe

Γραφείο Χειρισμού Θεμάτων Ιδιωτικών Υπηρεσιών Ασφαλείας

Συγχρηματοδοτούμενα Έργα από Ε.Ε.

Δήλωση Περί Απόρρητου

PRINCE CBRN-E

ΓΟΝΙΚΕΣ ΑΠΑΓΩΓΕΣ ΑΝΗΛΙΚΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ
ΓΕΝΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ

Πρόνοιες Νομοθεσίας για τη Μεταφορά Φορτίων ή Ζώων με το αυτοκίνητο

Εργαστηρίο Ψηφιακής Πολιτιστικής Κληρονομιάς του ΤΕΠΑΚ

LoCloud

Europeana Website

Οδηγός Σπουδών Αστυνομικής Ακαδημίας Κύπρου

Ιστοσελίδα Δημοσίων Συμβάσεων

Εξομοιωτής απόσταση ακινητοποίησης

Χρήσιμες Συμβουλές και Πληροφορίες για Απάτες