Έμβλημα Κυπριακής Δημοκρατίας
Αστυνομία Κύπρου

ΑνακοινώσειςΑστυνομική Ανακοίνωση 1 - Συνάντηση της ομάδας European Network of Law Enforcement Technology Services «ENLETS – Mobile» στην Κύπρο - 08/11/2018
Ολοκληρώθηκε σήμερα, η τριήμερη συνάντηση εργασίας που είχε στην Κύπρο, η ομάδα ENLETS – Mobile, κομμάτι του Ευρωπαϊκού Δικτύου Τεχνολογικών Υπηρεσιών Αστυνομικού Ενδιαφέροντος (European Network of Law Enforcement Technology Services).

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, συζητήθηκαν θέματα σχετικά με την ανάπτυξη νέων τεχνολογιών, που αφορούν την Αστυνομία και τις αρχές επιβολής του Νόμου.

Στη συνάντηση, συμμετείχαν εκπρόσωποι από 15 χώρες της ΕΕ και από τέσσερις οργανισμούς, (INTERPOL, eu-LISA, Frontex και πανεπιστήμιο LEEDS).

Η ομάδα ENLETS – Mobile, αποτελεί τμήμα του European Network of Law Enforcement Technology Services (ENLETS), το οποίο δημιουργήθηκε μετά από πρωτοβουλία της Γαλλικής Προεδρίας το 2008. Μέσω αυτού του δικτύου, οι αρχές επιβολής του Νόμου, συζητούν και παρουσιάζουν τις εμπειρίες τους σχετικά με τη χρήση νέων τεχνολογιών στην εκτέλεση των καθηκόντων τους. Στόχος είναι η υποστήριξη της αστυνόμευσης στην πρώτη γραμμή, καθώς και η καταπολέμηση του σοβαρού και οργανωμένου εγκλήματος, χρησιμοποιώντας νέες τεχνολογίες.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε σε ξενοδοχείο στην Αγία Νάπα και είχε τεθεί υπό την αιγίδα του Αρχηγού Αστυνομίας κ. Ζαχαρία Χρυσοστόμου. Κατά την έναρξη των εργασιών της συνάντησης χαιρετισμό εκ μέρους του Αρχηγού Αστυνομίας, εκφώνησε ο Βοηθός Αρχηγός Υποστήριξης κ. Ανδρέας Κουσιουμής. Ο Βοηθός Αρχηγός υπογράμμισε τον σημαντικό ρόλο που διαδραματίζει για την αστυνόμευση, η τεχνολογία, η οποία όπως ανέφερε «επιβάλλεται να χρησιμοποιείται τόσο στον επιχειρησιακό, όσο και στον προληπτικό τομέα της αστυνόμευσης».

«Η μέγιστη αξιοποίηση της τεχνολογίας, δηλαδή, η εφαρμογή της έξυπνης αστυνόμευσης» σημείωσε ο κ. Κουσιουμής, «αποτελεί μια από τις ύψιστες προτεραιότητες της Αστυνομίας Κύπρου, η οποία οδεύει με σταθερά βήματα σε μια πορεία αναδιάρθρωσης και εκσυγχρονισμού».

Αφού παρέθεσε μια σειρά τεχνολογικών εξελίξεων οι οποίες έχουν δρομολογηθεί τα τελευταία χρόνια από την Αστυνομία Κύπρου, ο Βοηθός Αρχηγός, τόνισε ότι η πορεία της Αστυνομίας προς την τεχνολογική ανάπτυξη, «αποτελεί μονόδρομο, που μπορεί να οδηγήσει στην περαιτέρω αναβάθμιση της ποιότητας των υπηρεσιών της και στην ενδυνάμωση του επιπέδου προστασίας και ασφάλειας του πολίτη και κατ΄ επέκταση ολόκληρης της κοινωνίας».

Αρχείο Word anak. 1.doc (129,02 Kb)

Find us on Facebook

follow us on twitter

Ομιλίες Αρχηγού Αστυνομίας

Εξώδικα Τροχαίας

Φόρμα Καταχώρησης Καταγγελιών/Πληροφοριών μέσω του Διαδικτύου για θέματα διαφθοράς/διαπλοκής από μέλη της Αστυνομίας

Cybercrime

Your Europe

Γραφείο Χειρισμού Θεμάτων Ιδιωτικών Υπηρεσιών Ασφαλείας

Συγχρηματοδοτούμενα Έργα από Ε.Ε.

Δήλωση Περί Απόρρητου

ΓΟΝΙΚΕΣ ΑΠΑΓΩΓΕΣ ΑΝΗΛΙΚΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ
ΓΕΝΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ

Πρόνοιες Νομοθεσίας για τη Μεταφορά Φορτίων ή Ζώων με το αυτοκίνητο

Εργαστηρίο Ψηφιακής Πολιτιστικής Κληρονομιάς του ΤΕΠΑΚ

LoCloud

Europeana Website

Οδηγός Σπουδών Αστυνομικής Ακαδημίας Κύπρου

Ιστοσελίδα Δημοσίων Συμβάσεων

Εξομοιωτής απόσταση ακινητοποίησης

Χρήσιμες Συμβουλές και Πληροφορίες για Απάτες

Καν' το ηλεκτρονικά