Έμβλημα Κυπριακής Δημοκρατίας
Αστυνομία Κύπρου

ΟμιλίεςΧαιρετισμός Αρχηγού Αστυνομίας στην εκδήλωση «Η Αστυνομία δίπλα στα παιδιά που πολεμούν τον καρκίνο», Σάββατο 15 Δεκεμβρίου, 2018 και ώρα 10.00 - 19/12/2018
Έντιμε κύριε Πρόεδρε της Βουλής των Αντιπροσώπων,

Your Excellency the Ambassador of the United States of America,

Your Excellency the Ambassador of Italy,

Έντιμοι κυρίες και κύριοι, βουλευτές,

Αξιότιμοι κύριοι Δήμαρχοι Στροβόλου, Αγλαντζιάς και Λατσιών,

Αξιότιμε Κύριε Επίτροπε Εθελοντισμού και Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων,

Κύριε Γραμματέα του Υπουργικού Συμβουλίου,

Κύριε Εκπρόσωπε του Διοικητή της ΕΛΔΥΚ,

Dear Chief of SBA Police,

Κύριοι Δημοτικοί Σύμβουλοι,

Κύριε Γενικέ Γραμματέα της ΠΑΣΥΔΥ,

Κύριε Πρόεδρε του ΚΕΒΕ,

Κυρίες και κύριοι,

Αγαπητοί συμμετέχοντες,

Αγαπητά μου παιδιά,

Αγαπητοί συνάδελφοι.

Καλή σας μέρα.

Είναι με ιδιαίτερη συγκίνηση, συνάμα όμως και με πολύ μεγάλη ικανοποίηση που χαιρετίζω τη σημερινή εκδήλωση που διοργανώνει η Αστυνομία Κύπρου. Βασικοί στόχοι της εκδήλωσης αυτής, είναι η περαιτέρω ευαισθητοποίηση του κοινού για τα παιδιά, τα δικά μας παιδιά, που αγωνίζονται για να νικήσουν τον καρκίνο και παράλληλα η συλλογή χρημάτων, για να καλυφθούν σημαντικές ανάγκες που έχουν αυτά και οι οικογένειές τους κατά τη νοσηλεία τους στο Παιδοογκολογικό Τμήμα του Μακάριου Νοσοκομείου ή στο εξωτερικό. Το συνολικό χρηματικό ποσό που θα συλλεγεί, θα κατατεθεί στον λογαριασμό του φιλανθρωπικού ιδρύματος «Ελπίδα.

Η Αστυνομία, κυρίες και κύριοι, είναι ένας θεσμός βαθύτατα ανθρωποκεντρικός, αφού η αποστολή και λειτουργία της είναι άρρηκτα συνυφασμένες με την ασφάλεια, την προστασία και την ευημερία του πολίτη.

Εκ των πραγμάτων, ιδιαίτερη έμφαση δίδεται και θα πρέπει πάντοτε να δίδεται, στα πλέον ευάλωτα μέλη της κοινωνίας και μια βασική κατηγορία αυτών είναι τα παιδιά.

Και η ευαισθητοποίηση που επιδεικνύεται είναι ακόμη μεγαλύτερη, όταν πρόκειται για παιδιά. Ειδικά δε για παιδιά με σοβαρά προβλήματα υγείας που δίνουν μάχη για τη ζωή τους σε πολύ τρυφερές ηλικίες· που δοκιμάζονται οι αντοχές τους, φυσικές και ψυχικές· που η παιδικότητά τους τραυματίζεται συθέμελα μετά από ένα τέτοιο συνταρακτικό γεγονός.

Σε αυτή λοιπόν την πρωτοβουλία του Λουκά Φουρλά, δεν θα μπορούσαμε, παρά να σταθούμε αρωγοί. Συνδράμουμε κι εμείς το θεάρεστο έργο σας, αγαπητέ Λουκά, ώστε να διασφαλίσουμε ότι από εδώ και εμπρός κανένα παιδί με καρκίνο και η οικογένεια του, θα πολεμούν μόνοι τους τη δύσκολη αυτή ασθένεια.

Κυρίες και Κύριοι,

Η σημερινή ημέρα δεν προσφέρεται για μακροσκελείς ομιλίες.

Σήμερα θέλω μόνο να εκφράσω τις θερμές μου ευχαριστίες και την βαθιά μου συγκίνηση για την ανταπόκριση σας να είστε εδώ μαζί μας, για να δώσουμε ηχηρό το μήνυμα ότι από δω και πέρα κανένα παιδί δεν θα πολεμά μόνο του τον καρκίνο.

Εκφράζω τις θερμές μου ευχαριστίες προς όλους τους αξιωματούχους που βρίσκονται σήμερα μαζί μας και τους οποίους μόλις έχω προσφωνήσει.

Ένα μεγάλο ευχαριστώ για τους συναδέλφους μας, γυναίκες και άντρες, που ταξίδεψαν από όλη την ελεύθερη Κύπρο, την Πάφο, τη Λεμεσό, τη Λάρνακα και την Αμμόχωστο, την Επαρχία Μόρφου και βεβαίως τη Λευκωσία, για να δηλώσουν παρών σε αυτό το κάλεσμα αγάπης.

Θέλω να πω επίσης ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλα τα μέλη της Αστυνομίας, που ενώ δεν μπορούσαν να είναι εδώ μαζί μας, ζήτησαν να τους αποστείλουμε κουπόνια συμμετοχής για να συνδράμουν σε αυτή τη γιορτή αγάπης. Και είναι πάρα πολλοί.

Εκφράζω τις ευχαριστίες και τη βαθιά μου εκτίμηση προς όλους τους συμπολίτες μας που είναι εδώ μαζί μας, ενήλικες και παιδιά, που είναι πάντοτε δίπλα στην Αστυνομία. Που έχετε έρθει από όλη την ελεύθερη Κύπρο. Για να δώσουμε το μήνυμα, ότι μαζί μπορούμε να αμβλύνουμε το γολγοθά που περνούν τα παιδιά που μάχονται με τον καρκίνο αλλά και των οικογενειών τους.

Ευχαριστίες απευθύνω επίσης στο Φιλανθρωπικό Ίδρυμα «Ελπίδα» για την συνδρομή του στην διοργάνωση της εκδήλωσης αυτής. Ένα ίδρυμα με θεάρεστη αποστολή την οικονομική και ψυχολογική στήριξη των παιδιών με καρκίνο και των οικογενειών τους.

Ευχαριστώ επίσης, τους χορηγούς, τόσο αυτούς που συνεισέφεραν για την πραγματοποίηση αυτής της εκδήλωσης, όσο και αυτούς που κατέθεσαν χρήματα για την κάλυψη των σημαντικών αναγκών που βιώνουν τα παιδιά και οι οικογένειες τους.

Ευχαριστώ τέλος, όλα τα μέλη μας όσοι εργάστηκαν με ζήλο και πολλή αγάπη, ώστε να καταστεί δυνατή η διοργάνωση της σημερινής φιλανθρωπικής εκδήλωσης.

Το μεγαλύτερο ωστόσο ευχαριστώ το απευθύνω στον αγαπητό Λουκά Φουρλά. Ένα άνθρωπο με το Α κεφαλαίο, που μετουσίωσε τον πόνο του και της οικογένειας του, από την απώλεια του αγαπημένου τους παιδιού, σε φάρο και πυξίδα αγάπης και στήριξης σε κάθε παιδί που η μοίρα το έφερε τόσο πρόωρα να μάχεται για την ζωή του.

Η Αστυνομία αγαπητέ μου Λουκά και εγώ προσωπικά ευχαριστούμε εσένα και την ομάδα σου που αγκαλιάσατε αμέσως και με θέρμη την εισήγηση μας να βαδίσουμε μαζί σας σε αυτή την πορεία αγάπης. Απτή απόδειξη ότι η Αστυνομία δεν είναι απέναντι, αλλά δίπλα στον κάθε πολίτη, και ιδιαίτερα δίπλα από τις ευάλωτες ομάδες του πληθυσμού.

Εν κατακλείδι σας πληροφορώ Κυρίες και Κύριοι, ότι έχουμε αποφασίσει αυτή η εκδήλωση αγάπης για τα παιδιά που πολεμούν τον καρκίνο, θα καταστεί θεσμός και θα πραγματοποιείται, κάθε χρόνο. Γιατί, και είμαι σίγουρος ότι συμφωνείτε μαζί μου, όλοι εμείς σήμερα εδώ, παίρνουμε πολύ περισσότερα από όσα δίδουμε.

Υπενθυμίζω τέλος την κύρια εκδήλωση αυτής της προσπάθειας, που θα πραγματοποιήσει το ερχόμενο Σάββατο 22.12.2018 ο Λουκάς Φουρλάς και η Ομάδα του, με την στήριξη της Αστυνομίας και με σύνθημα «Κολυμπώ με τους ΟΥΚ για τους δικούς μας μικρούς ήρωες». Θα είμαστε όλοι εκεί.

Ας αγωνιστούμε λοιπόν σήμερα και πάντα για τους μικρούς μας ήρωες. Γιατί κανένα παιδί δεν πρέπει να πολεμά μόνο του!

Εύχομαι καλές γιορτές, υγεία, χαρά, αγάπη και ένα ασφαλές 2019.

Σας ευχαριστώ.

2- Ομιλία Αρχηγού - Μαραθώνιος.docx (25,77 Kb)
Κατεβάστε το Acrobat Reader


Find us on Facebook

follow us on twitter

Ομιλίες Αρχηγού Αστυνομίας

Εξώδικα Τροχαίας

Φόρμα Καταχώρησης Καταγγελιών/Πληροφοριών μέσω του Διαδικτύου για θέματα διαφθοράς/διαπλοκής από μέλη της Αστυνομίας

Cybercrime

Your Europe

Γραφείο Χειρισμού Θεμάτων Ιδιωτικών Υπηρεσιών Ασφαλείας

Συγχρηματοδοτούμενα Έργα από Ε.Ε.

Δήλωση Περί Απόρρητου

PRINCE CBRN-E

ΓΟΝΙΚΕΣ ΑΠΑΓΩΓΕΣ ΑΝΗΛΙΚΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ
ΓΕΝΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ

Πρόνοιες Νομοθεσίας για τη Μεταφορά Φορτίων ή Ζώων με το αυτοκίνητο

Εργαστηρίο Ψηφιακής Πολιτιστικής Κληρονομιάς του ΤΕΠΑΚ

LoCloud

Europeana Website

Οδηγός Σπουδών Αστυνομικής Ακαδημίας Κύπρου

Ιστοσελίδα Δημοσίων Συμβάσεων

Εξομοιωτής απόσταση ακινητοποίησης

Χρήσιμες Συμβουλές και Πληροφορίες για Απάτες