Χρήσιμα Τηλέφωνα
ΕκτύπωσηΕκτύπωση Κλείσιμο Κλείσιμο

Κυπριακή Δημοκρατία
Εκστρατείες


4η Εβδομάδα ευαισθητοποίησης για το αλκοόλ Εκστρατεία για την αντιμετώπιση της οδήγησης υπό την επήρεια αλκοόλης και της πώλησης και κατανάλωσης οινοπνευματωδών ποτών από ανήλικους - 23/10/2016
Το φαινόμενο της οδήγησης υπό την επήρεια αλκοόλης, αλλά και της κατανάλωσης οινοπνευματωδών ποτών από ανήλικους, είναι ιδιαίτερα αυξημένο στην Κύπρο. Για το λόγο αυτό και μέσα στο πλαίσιο της 4ης εβδομάδας ευαισθητοποίησης για το αλκοόλ, η Αστυνομία εξαγγέλλει την πραγματοποίηση εκστρατείας ελέγχων για την αντιμετώπιση της οδήγησης υπό την επήρεια αλκοόλης και της πώλησης, διάθεσης, χορήγησης, λήψης και κατανάλωσης οινοπνευματωδών ποτών από ανήλικους.

Η εκστρατεία αρχίζει αύριο 24 Οκτωβρίου και θα ολοκληρωθεί την Κυριακή 30 Οκτωβρίου 2016. Κατά τη διάρκειά της, θα πραγματοποιηθούν σε όλη την ελεύθερη Κύπρο, συστηματικοί και εντατικοί έλεγχοι, τόσο στο οδικό δίκτυο, όσο και σε σημεία πώλησης και διάθεσης οινοπνευματωδών ποτών.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλης, αποτελεί την πρώτη αιτία πρόκλησης θανατηφόρων τροχαίων δυστυχημάτων, στην Κύπρο, κατά τα τελευταία πέντε χρόνια, με ποσοστό 28,96%.

_______________________________________________
© 2011 - 2019 Κυπριακή Δημοκρατία,
Αστυνομία Κύπρου