Έμβλημα Κυπριακής Δημοκρατίας
Αστυνομία Κύπρου

ΑνακοινώσειςΑστυνομική Ανακοίνωση 1 - Εγκαίνια νέου κτιρίου ΤΑΕ Λευκωσίας Αναβάθμιση υποδομών και αποδοτικότητας - 24/07/2018
Σε νέες σύγχρονες υποδομές λειτουργεί και επίσημα από σήμερα το ΤΑΕ Λευκωσίας, προσφέροντας αναβαθμισμένες δυνατότητες στα στελέχη της Αστυνομίας που εργάζονται στον νευραλγικό αυτό τομέα για την καταπολέμηση του οργανωμένου εγκλήματος.

Τα εγκαίνια του νέου κτηρίου του ΤΑΕ Λευκωσίας τέλεσαν το πρωί σε ειδική τελετή ο Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης κ. Ιωνάς Νικολάου και ο Αρχηγός Αστυνομίας κ. Ζαχαρίας Χρυσοστόμου, παρουσία εκπροσώπων της πολιτικής και πολιτειακής ηγεσίας.

Μιλώντας στο πλαίσιο της εκδήλωσης, ο Υπουργός Δικαιοσύνης τόνισε ότι το σύγχρονο κτίριο έχει διαμορφωθεί, ώστε να πληροί τις προϋποθέσεις και να παρέχει όλες τις δυνατότητες στον κάθε Αστυνομικό που εργάζεται στον τομέα της διερεύνησης σοβαρών εγκλημάτων, να αποδίδει αποτελεσματικά στο έργο του.

Ο κ. Νικολάου ανέφερε επίσης ότι ο συνεχής εκσυγχρονισμός των κτηριακών υποδομών και η επένδυση σε σύγχρονους εξοπλισμούς είναι κύριο μέλημα της κυβέρνησης για την ενδυνάμωση της απόδοσης των διαφόρων υπηρεσιών της Αστυνομίας. Στόχος είναι, πρόσθεσε, να καταστήσουμε την Αστυνομία έναν πιο ευέλικτο και πιο αποδοτικό οργανισμό, αναβαθμίζοντας και επικαιροποιώντας συνεχώς τις ανάγκες που προκύπτουν σε μια διαρκώς εξελισσόμενη κοινωνία.

Στη δική του ομιλία ο Αρχηγός Αστυνομίας Ζαχαρίας Χρυσοστόμου αναφέρθηκε στο πρόγραμμα αναβάθμισης των υποδομών, εγκαταστάσεων και εξοπλισμού της Αστυνομίας Κύπρου, υπογραμμίζοντας τη σημασία που έχουν για αύξηση της αποδοτικότητας στην εργασία, αλλά και την ψυχολογία και ευημερία των Αστυνομικών. Παράλληλα αναφέρθηκε στην αναβάθμιση του τρόπου αστυνόμευσης, με την υιοθέτηση νέων, σύγχρονων μορφών δράσης και στρατηγικής ανάπτυξης (νέα κριτήρια πρόσληψης, μεταθέσεων και εναλλαξιμότητας, μεταρρύθμιση της αστυνομικής εκπαίδευσης και κατάρτισης). Υπογράμμισε επίσης την επικείμενη εισαγωγή νέων κριτηρίων ανέλιξης και τη διαδικασία που άρχισε για τη μεταρρύθμιση ολόκληρου του αστυνομικού οργανισμού.

Ο Αρχηγός Αστυνομίας αναφέρθηκε και στον νευραλγικό ρόλο του Τμήματος Ανιχνεύσεως Εγκλημάτων στην τήρηση της δημόσιας τάξης και ασφάλειας, καλώντας τα στελέχη του να εργαστούν με ακόμα μεγαλύτερο ζήλο, καθώς οι δικές τους επιτυχίες αποτελούν σημαντική μεταβλητή πρόληψης και μείωσης του σοβαρού και οργανωμένου εγκλήματος.

Το νέο κτίριο του ΤΑΕ Λευκωσίας, βρίσκεται στην οδό 28ης Οκτωβρίου 10, στο Στρόβολο, πλησίον της Σχολής Τυφλών και περιλαμβάνει μεταξύ άλλων ειδικό δωμάτιο λήψεως οπτικογραφημένων καταθέσεων, ειδικά διαμορφωμένο χώρο αναγνωριστικών παρατάξεων και άλλους διαμορφωμένους χώρους όπως σύγχρονη αίθουσα συνεδριάσεων, γραφείο φύλαξης τεκμηρίων, και κλιμάκιο διερεύνησης σκηνών εγκλήματος.

Τα τελευταία χρόνια, στο πλαίσιο της γενικότερης προσπάθειας για αναβάθμιση της αστυνόμευσης στον τόπο μας, η Αστυνομία προχώρησε σε σημαντικό αριθμό αναπτυξιακών έργων. Ανάμεσα σε αυτά συγκαταλέγονται η μεταστέγαση των Αστυνομικών Σταθμών Ζυγίου και Αγρού και του ΤΑΕ Λευκωσίας, σε νέα κτήρια, η ανέγερση νέων Αστυνομικών Διευθύνσεων Αμμοχώστου και Μόρφου και η ανακαίνιση του Αστυνομικού Σταθμού Περιστερώνας. Αναμένονται επίσης, η ανέγερση Αστυνομικών Σταθμών Λάνιας, Κουκλιών, Στρουμπιού και Λατσιών, η ανέγερση κτηρίων Διοίκησης της Λιμενικής και Ναυτικής Αστυνομίας και του Ναυτικού Σταθμού Κάτω Πύργου, καθώς και υποστατικών για τις ανάγκες του Κλάδου Πυροτεχνουργών και του Κλάδου Αστυνομικών Σκύλων.
Αρχείο Word ανακοινωση 1.doc (122,9 Kb)

Find us on Facebook

follow us on twitter

Ομιλίες Αρχηγού Αστυνομίας

Εξώδικα Τροχαίας

Φόρμα Καταχώρησης Καταγγελιών/Πληροφοριών μέσω του Διαδικτύου για θέματα διαφθοράς/διαπλοκής από μέλη της Αστυνομίας

Cybercrime

Your Europe

Γραφείο Χειρισμού Θεμάτων Ιδιωτικών Υπηρεσιών Ασφαλείας

Συγχρηματοδοτούμενα Έργα από Ε.Ε.

Δήλωση Περί Απόρρητου

PRINCE CBRN-E

ΓΟΝΙΚΕΣ ΑΠΑΓΩΓΕΣ ΑΝΗΛΙΚΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ
ΓΕΝΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ

Πρόνοιες Νομοθεσίας για τη Μεταφορά Φορτίων ή Ζώων με το αυτοκίνητο

Εργαστηρίο Ψηφιακής Πολιτιστικής Κληρονομιάς του ΤΕΠΑΚ

LoCloud

Europeana Website

Οδηγός Σπουδών Αστυνομικής Ακαδημίας Κύπρου

Ιστοσελίδα Δημοσίων Συμβάσεων

Εξομοιωτής απόσταση ακινητοποίησης

Χρήσιμες Συμβουλές και Πληροφορίες για Απάτες