Χρήσιμα Τηλέφωνα
ΕκτύπωσηΕκτύπωση Κλείσιμο Κλείσιμο

Κυπριακή Δημοκρατία
Ομιλίες


Χαιρετισμός Αρχηγού Αστυνομίας κ. Ζ. Χρυσοστόμου στην εκδήλωση της Οργάνωσης Συνταξιούχων Πυροσβεστών Κύπρου Κυριακή, 3 Φεβρουαρίου, 2019 και ώρα 13.30 Κέντρο αναψυχής Pavilion - 04/02/2019
Πανιερότατε Μητροπολίτη Κυρηνείας,

Κύριε Διευθυντή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας,

Αγαπητέ Πρόεδρε και μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της Οργάνωσης Συνταξιούχων Πυροσβεστών Κύπρου,

Αγαπητοί συνάδελφοι, αφυπηρετήσαντες και μη,

Κυρίες και κύριοι.

Καλό σας μεσημέρι.

Είναι με ιδιαίτερη χαρά που παρευρίσκομαι στη σημερινή εκδήλωση που διοργανώνει η Οργάνωση Συνταξιούχων Πυροσβεστών Κύπρου, για την καθιερωμένη κοπή της βασιλόπιττας. Γνωρίζω ότι έχει προηγηθεί Γενική Συνέλευση για την εκλογή του νέου Διοικητικού Συμβουλίου της Οργάνωσης σας, γι’ αυτό και θα ήθελα να συγχαρώ θερμά, εσάς, τους νεοεκλεγέντες και να σας ευχηθώ καλή δουλειά και κάθε επιτυχία στο έργο σας.

Έχω έντονη την πεποίθηση, αγαπητοί συνάδελφοι, ότι οργανώσεις που απαρτίζονται από αφυπηρετήσαντα μέλη των Υπηρεσιών μας, Αστυνομίας και Πυροσβεστικής, μπορούν να διαδραματίσουν έναν πολύ σημαντικό ρόλο. Αφενός, γιατί με τη λειτουργία και δράση τους συμβάλλουν στη διατήρηση των σχέσεων και δεσμών μεταξύ των μελών τους. Αφετέρου, όμως και αυτό είναι ίσως το πλέον σημαντικό, γιατί οι εμπειρίες και τα βιώματα που έχουν αποκομίσει τα μέλη αυτά κατά την πολυετή προσφορά τους στην Υπηρεσία, είναι πέρα για πέρα πολύτιμα και μπορούν, επιβάλλεται θα έλεγα, να αξιοποιηθούν ποικιλοτρόπως για το καλό της Υπηρεσίας και της κοινωνίας κατ’ επέκταση.

Η δραστηριότητα της δικής σας οργάνωσης, θεωρώ ότι επιτυγχάνει σε σημαντικό βαθμό και τους δύο αυτούς στόχους. Θα σταθώ στο γεγονός ότι σ’ εσάς έχει ανατεθεί από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, η διοργάνωση του ετήσιου μνημοσύνου για τους πεσόντες Πυροσβέστες της τραγικής έκρηξης στη στρατιωτική βάση «Ευάγγελος Φλωράκης» στο Μαρί . Μία τελετή, που αναμφίβολα έχει τη δική της σημασία όσον αφορά τη διατήρηση και συντήρηση της συλλογικής μνήμης. Αρκετές είναι ακόμη οι εκδηλώσεις και δραστηριότητες κοινωνικού χαρακτήρα που διοργανώνετε, με στόχο τη διατήρηση και περαιτέρω σύσφιξη των σχέσεων, τόσο μεταξύ των αφυπηρετησάντων μελών της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, όσο και μεταξύ των αφυπηρετησάντων και εν ενεργεία μελών της Υπηρεσίας. Και φυσικά επειδή πάντοτε υπάρχουν περιθώρια αναβάθμισης και εξέλιξης σε ατομικό και συλλογικό επίπεδο, χαίρομαι ιδιαίτερα για το ότι συζητείται το ενδεχόμενο περαιτέρω εμπλοκής σας σε θέματα παροχής βοήθειας στο κοινό σε περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης, ως επίσης σ’ ότι αφορά στο κομμάτι της ενημέρωσης του κοινού για θέματα πυρασφάλειας, μέσα από διαλέξεις, παρουσιάσεις και άλλες συναφείς δράσεις. Πιστεύω ακράδαντα ότι η συνεισφορά σας σε αυτούς τους τομείς, θα είναι εξαιρετικά βοηθητική για την Πυροσβεστική Υπηρεσία και άκρως σημαντική για τους πολίτες και την κοινωνία.

Αγαπητοί συνάδελφοι, μέλη της Οργάνωσης Συνταξιούχων Πυροσβεστών

Δεν είναι τυχαίο το ότι σας αποκαλώ συνάδελφους. Για εμάς παραμένετε συνάδελφοι και πολύτιμοι συνεργάτες. Σας ευχαριστώ και σας συγχαίρω, γιατί μέσω της δραστηριοποίησης αυτής, συνεχίζετε να είστε δημιουργικοί και παραγωγικοί και να προσφέρετε στην Αστυνομία και στον τόπο.

Δράττομαι της ευκαιρίας πριν κλείσω τον χαιρετισμό μου, να πω λίγα λόγια για την Αστυνομία. Θέλω λοιπόν να επισημάνω και να υπογραμμίσω το γεγονός ότι προχωρούμε με σταθερά βήματα στην υλοποίηση των στρατηγικών μας στόχων, έτσι ώστε να καταστήσουμε την Αστυνομία ακόμα καλύτερη και την κοινωνία ακόμα πιο ασφαλή. Παράλληλα, μέσω της επίτευξης των στόχων αυτών, επιδιώκουμε να δημιουργήσουμε τις προϋποθέσεις, ούτως ώστε να είμαστε σε θέση να ανταποκριθούμε σε μελλοντικές και ενδεχομένως ακόμη μεγαλύτερες προκλήσεις.

Σ’ ότι αφορά στο θέμα της αυτονόμησης της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, που πλέον βρίσκεται ενώπιο της Βουλής των Αντιπροσώπων προς ψήφιση των σχετικών νομοσχέδιών, θα ήθελα να αναφέρω ότι η εξέλιξη αυτή αποτελεί στόχο, ο οποίος υποστηρίχθηκε από την πρώτη στιγμή από εμένα προσωπικά, καθώς και από την υπόλοιπη ηγεσία. Αναμφίβολα, η Πυροσβεστική Υπηρεσία αποτελεί προστιθέμενη αξία για την Αστυνομία Κύπρου. Και σίγουρα η παραμονή της, ως Υπηρεσία της Αστυνομίας, θα ήταν προς όφελος μας. Ωστόσο με βάση τη διεθνή πρακτική και το δημόσιο συμφέρον, επιβάλλεται όπως αυτή αυτονομηθεί. Και εμείς έχουμε πλήρη και βαθιά επίγνωση ότι πρέπει να λαμβάνουμε αποφάσεις, με βάση πάντοτε, το δημόσιο συμφέρον. Σε κάθε περίπτωση, ακόμη και μετά την αυτονόμησή της, η Πυροσβεστική Υπηρεσία θα συνεχίσει να τυγχάνει της πλήρους και συνεχούς στήριξης και υποστήριξης της Αστυνομίας σε όλα τα επίπεδα και δεν θα πάψει ποτέ να αποτελεί σημαντικό εταίρο μας, αφού εκ των πραγμάτων σε ουκ ολίγες περιπτώσεις υπάρχει σύζευξη αρμοδιοτήτων.

Κλείνοντας, θα ήθελα να ευχαριστήσω για άλλη μια φορά την Οργάνωσή σας για το έργο που επιτελεί και να ευχηθώ να παραμείνετε πάντοτε ενεργοί, δραστήριοι και ακμαίοι. Εύχομαι τέλος σε όλους μια πολύ καλή χρονιά, με υγεία πάνω απ’ όλα.

Σας ευχαριστώ.

Αρχείο Word Χαιρετισμός Αρχηγού Αστυνομίας.doc (38,76 Kb)

_______________________________________________
© 2011 - 2020 Κυπριακή Δημοκρατία,
Αστυνομία Κύπρου