Έμβλημα Κυπριακής Δημοκρατίας
Αστυνομία Κύπρου

ΑνακοινώσειςΑστυνομική Ανακοίνωση 1 - Τα μέτρα ασφάλειας στον αγώνα ΑΠΟΕΛ – HAPOEL BEER SHEVA Ουδέποτε τέθηκε από οποιονδήποτε θέμα αύξησης σημείων ελέγχου - 17/08/2018
Αναφορικά με τα μέτρα ασφάλειας κατά τον διεθνή ποδοσφαιρικό αγώνα μεταξύ των ομάδων ΑΠΟΕΛ – HAPOEL BEER SHEVA ΙΣΡΑΗΛ στο Στάδιο ΓΣΠ, την Πέμπτη 16 Αυγούστου, αναφέρονται τα ακόλουθα:

Η Αστυνομία έχει τεράστια ευθύνη στα θέματα ασφάλειας των πολιτών, κατά τη διεξαγωγή ενός τέτοιου διεθνή αγώνα, για τον οποίο είχαν προαναγγελθεί και ληφθεί αυξημένα μέτρα ασφαλείας.

Για τη λήψη των αυξημένων μέτρων και την ανάγκη για έγκαιρη προσέλευση των φιλάθλων, η Αστυνομία είχε εκδώσει έγκαιρα ανακοίνωση, δύο ημέρες πριν από την διεξαγωγή του αγώνα, την οποία και επανέλαβε ανήμερα του αγώνα 16 Αυγούστου. Η συγκεκριμένη ανακοίνωση και στις δύο περιπτώσεις, αναδημοσιεύθηκε και προβλήθηκε επανειλημμένα από όλα τα ΜΜΕ. Επιπρόσθετα έγιναν σχετικές δηλώσεις σε όλα τα ΜΜΕ από τον Εκπρόσωπο Τύπου. Σημειώνεται, ότι κάθε φορά που γίνονταν ανακοινώσεις και δηλώσεις, η Αστυνομία υπογράμμιζε ότι οι είσοδοι του σταδίου θα άνοιγαν για το κοινό 3 ώρες πριν από την έναρξη του αγώνα, δηλαδή στις 17.00 και προέτρεπε τους φιλάθλους για την έγκαιρη προσέλευσή τους.

Παρά τις επανειλημμένες ανακοινώσεις και προτροπές της Αστυνομίας, ο κύριος όγκος των φιλάθλων μετέβη στο χώρο του Σταδίου με μεγάλη καθυστέρηση, μόλις μια ώρα περίπου πριν από την έναρξη του αγώνα με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί συμφόρηση. Η Αστυνομία είχε να επιλέξει ανάμεσα στην τήρηση των κανόνων ασφαλείας και το ενδεχόμενο κάποιας καθυστέρησης στην είσοδο των φιλάθλων στο στάδιο. Επέλεξε το δεύτερο διασφαλίζοντας ότι δεν θα ετίθετο σε κίνδυνο η ασφάλεια οποιουδήποτε.

Σε σχέση με τη χθεσινή ανάρτηση του Εκπροσώπου Τύπου του ΑΠΟΕΛ στο Twitter και σημερινών δηλώσεών του ότι στις συσκέψεις που προηγήθηκαν, είχε δήθεν τεθεί θέμα για αύξηση των σημείων ελέγχου, αυτό απορρίπτεται κατηγορηματικά και ουδόλως ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα.

Συγκεκριμένα, τονίζεται ότι, είχαν διεξαχθεί τρεις συσκέψεις όπου συζητήθηκαν τα θέματα ασφάλειας σε σχέση με τον ποδοσφαιρικό αγώνα και ουδέποτε τέθηκε από οποιονδήποτε θέμα αύξησης των σημείων ελέγχου. Η πρώτη σύσκεψη έγινε με τη συμμετοχή εκπροσώπων του ΑΠΟΕΛ και της ΚΟΠ στις 13 Αυγούστου. Η δεύτερη και η τρίτη τελική σύσκεψη για θέματα ασφάλειας έγιναν στις 15 και 16 Αυγούστου αντίστοιχα, με συμμετοχή εκπροσώπων τόσο της UEFA, όσο και εκπροσώπων του ΑΠΟΕΛ και της ισραηλινής ομάδας.

Εξάλλου υπογραμμίζεται ότι, είχαν λειτουργήσει τέσσερα σημεία εισόδου και σε κάθε σημείο υπήρχαν 15 μέλη της Αστυνομίας, δηλαδή 60 μέλη της Αστυνομίας ασκούσαν σωματικό έλεγχο των φιλάθλων για επιτάχυνση της διαδικασίας.

Στο πλαίσιο του σωματικού ελέγχου από την Αστυνομία, συνελήφθησαν επτά οπαδοί της φιλοξενούμενης ομάδας, στην κατοχή των οποίων εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν 6 φωτοβολίδες και 2 κροτίδες. Επιπρόσθετα σε έρευνες που είχαν γίνει έξω από το Στάδιο, εντοπίσθηκαν και κατασχέθηκαν αριθμός φωτοβολίδων.

Τέλος αναφέρεται ότι, στον συγκεκριμένο διεθνή αγώνα η Αστυνομία σχεδίασε και υλοποίησε τα μέτρα ασφάλειας λαμβάνοντας υπόψιν την αποτροπή οποιασδήποτε άλλης ενδεχόμενης απειλής, γιατί ήταν υψηλού κινδύνου για τους γνωστούς λόγους.
Αρχείο Word anakoinosi 1.doc (130,04 Kb)

Find us on Facebook

follow us on twitter

Ομιλίες Αρχηγού Αστυνομίας

Εξώδικα Τροχαίας

Φόρμα Καταχώρησης Καταγγελιών/Πληροφοριών μέσω του Διαδικτύου για θέματα διαφθοράς/διαπλοκής από μέλη της Αστυνομίας

Cybercrime

Your Europe

Γραφείο Χειρισμού Θεμάτων Ιδιωτικών Υπηρεσιών Ασφαλείας

Συγχρηματοδοτούμενα Έργα από Ε.Ε.

Δήλωση Περί Απόρρητου

PRINCE CBRN-E

ΓΟΝΙΚΕΣ ΑΠΑΓΩΓΕΣ ΑΝΗΛΙΚΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ
ΓΕΝΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ

Πρόνοιες Νομοθεσίας για τη Μεταφορά Φορτίων ή Ζώων με το αυτοκίνητο

Εργαστηρίο Ψηφιακής Πολιτιστικής Κληρονομιάς του ΤΕΠΑΚ

LoCloud

Europeana Website

Οδηγός Σπουδών Αστυνομικής Ακαδημίας Κύπρου

Ιστοσελίδα Δημοσίων Συμβάσεων

Εξομοιωτής απόσταση ακινητοποίησης

Χρήσιμες Συμβουλές και Πληροφορίες για Απάτες