Χρήσιμα Τηλέφωνα
ΕκτύπωσηΕκτύπωση Κλείσιμο Κλείσιμο

Κυπριακή Δημοκρατία
Αμμόχωστος

Αστυνομικοί Σταθμοί

Μετά την Τουρκική Εισβολή λειτούργησαν Αστυνομικοί Σταθμοί σε όλες τις κοινότητες της ελεύθερης Αμμοχώστου, συμπεριλαμβανομένης και της ΄Αχνας, ο οποίος όμως εγκαταλήφθηκε στις 29 Αυγούστου, 1974 μετά την προέλαση των Τούρκων, οι οποίοι κατέλαβαν την κοινότητα. Σταδιακά οι Αστυνομικοί Σταθμοί της Επαρχίας περιορίστηκαν στη σημερινή τους μορφή και υπάρχουν Αστυνομικοί Σταθμοί στους ακόλουθους Δήμους και κοινότητες.
  • Παραλίμνι. Αστυνομεύει τον Δήμο Παραλιμνίου και την Περιοχή Πρωταρά.
  • Αγία Νάπα. Αστυνομεύει τον Δήμο Αγίας Νάπας
  • Δερύνεια. Αστυνομεύει τους Δήμους Δερύνειας και Σωτήρας και τις κοινότητες Φρενάρου και Αχερίτου.
  • Αυγόρου - Υποσταθμός. Αστυνομεύει την κοινότητα Αυγόρου.

Πέραν τούτου στην εδαφική δικαιοδοσία της Επαρχίας Αμμοχώστου περιήλθαν από το 1974 και οι Αστυνομικοί Σταθμοί Ξυλοφάγου και Ξυλοτύμπου, που ανήκαν στην δικαιοδοσία της Αστυνομικής Διεύθυνσης Λάρνακας και αστυνομεύουν τις πιο κάτω κοινότητες.
  • Ξυλοφάγου. Αστυνομεύει τις κοινότητες Ξυλοφάγου και Λιοπέτρι.
  • Ξυλοτύμπου. Αστυνομεύει τις κοινότητες Ξυλοτύμπου και Ορμήδειας, του Πρσφυγικού Συνοικισμού της Α.Η.Κ και Δασάκι ΄Αχνας. Μέχρι το 1984 αστυνόμευε και τις κοινότητες Πύλας και Ορόκλινης.

Να σημειωθεί ότι διοικητικά οι κοινότητες Ξυλοφάγου, Ορμήδειας, Ξυλοτύμπου και Συνοικισμού της Α.Η.Κ εμπίπτουν στην δικαιοδοσία του Επάρχου Λάρνακας.

Επιπρόσθετα, στην περιοχή της Αστυνομικής Διεύθυνσης λειτουργούν κλιμάκια της Λιμενικής και Ναυτικής Αστυνομίας με έδρα το Λιμανάκι Παραλιμνίου παρά το ξενοδοχείο Golden Coast και την Υπηρεσία Καταπολέμησης Ναρκωτικών με έδρα τον Αστυνομικό Σταθμό Αγίας Νάπας.

Τους αριθμούς των τηλεφώνων της Αστυνομικής Διεύθυνσης, των Σταθμών και Κλιμακίων θα τους βρείτε στα χρήσιμα τηλέφωνα.


_______________________________________________
© 2011 - 2019 Κυπριακή Δημοκρατία,
Αστυνομία Κύπρου