Χρήσιμα Τηλέφωνα
ΕκτύπωσηΕκτύπωση Κλείσιμο Κλείσιμο

Κυπριακή Δημοκρατία
Εκστρατείες


Εκστρατεία της Αστυνομίας για πρόληψη και πάταξη του φαινομένου της χρήσης κροτίδων κατά τις γιορτές του Πάσχα - 12/04/2016
Το Πάσχα πλησιάζει και η Αστυνομία βρίσκεται επί ποδός με στόχο τη διαφώτιση σ’ ότι αφορά τη χρήση κροτίδων και πυροτεχνημάτων. Βασικός σκοπός είναι η πρόληψη και καταπολέμηση του φαινομένου της χρήσης, κατοχής και εμπορίας κροτίδων κατά την περίοδο των γιορτών του Πάσχα, αφού αυτές τις μέρες τα κρούσματα αυτά αυξάνονται κατακόρυφα. Επίσης στοχεύει στην ευαισθητοποίηση του κοινού και την έμπρακτη συμβολή και ενεργό συμμετοχή όλων των αρμόδιων φορέων στην πάταξη της επικίνδυνης και παράνομης αυτής συνήθειας.

Μέσα στο πλαίσιο της εκστρατείας, η οποία θα διαρκέσει μέχρι τις 10 Μαΐου, 2016 πραγματοποιούνται διαλέξεις σε συνεργασία με τις τοπικές, εκκλησιαστικές και σχολικές αρχές σε σχολεία, κέντρα νεότητας και άλλους χώρους συγκέντρωσης της νεολαίας. Στόχος των διαλέξεων είναι να ενημερωθούν οι νέοι για τους κινδύνους που ελλοχεύουν από την ενασχόληση τους με τις κροτίδες τόσο για την σωματική ακεραιότητα των ιδίων αλλά και άλλων πολιτών.

Επιπρόσθετα, ενημερώνονται σχετικά ιδιοκτήτες υποστατικών κυνηγετικών ειδών, περιπτερούχοι και καταστηματάρχες στους οποίους τονίζεται η ποινική ευθύνη που έχουν σύμφωνα με τις πρόνοιες της σχετικής νομοθεσίας.

Μέσα στο πλαίσιο της εκστρατείας η Αστυνομία εντείνει τις προσπάθειές της, για εντοπισμό και σύλληψη προσώπων που παράνομα εισάγουν, κατέχουν, πωλούν, κατασκευάζουν ή χρησιμοποιούν κροτίδες ή οτιδήποτε άλλο, το οποίο μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την κατασκευή κροτίδων.

Κατά τις ακολουθίες της Μεγάλης Εβδομάδας θα εντατικοποιηθούν οι αστυνομικές περίπολοι, κυρίως έξω από τους Ιερούς Ναούς και θα παρευρίσκονται ένστολοι αστυνομικοί στις εκκλησίες, με αποκορύφωμα τη γιορτή της Ανάστασης, όπου θα αστυνομευθούν οι περισσότεροι ναοί των πόλεων και της υπαίθρου.

Ως Αστυνομία, κάνουμε έκκληση κυρίως στα νεαρά πρόσωπα, να αποφύγουν την κατασκευή και χρήση κροτίδων. Γιατί η ζωή και η σωματική ακεραιτότητα τόσο των ιδίων όσο και των γύρω τους αξίζει πολύ περισσότερα από τον κρότο μιας στιγμής.

_______________________________________________
© 2011 - 2019 Κυπριακή Δημοκρατία,
Αστυνομία Κύπρου