Χρήσιμα Τηλέφωνα
ΕκτύπωσηΕκτύπωση Κλείσιμο Κλείσιμο

Κυπριακή Δημοκρατία
Εκστρατείες


Έλεγχοι και καταγγελίες για το κάπνισμα κατά το 2015 - 25/01/2016
Το 2015 μπορεί να χαρακτηριστεί ως μια χρονιά όπου υπήρξε αυξημένη δραστηριότητα της Αστυνομίας με εντατικούς ελέγχους αλλά και με πολλές καταγγελίες σε χώρους όπου δια νόμου απαγορεύεται το κάπνισμα. Παρά την έλλειψη προσωπικού και τις αυξημένες υποχρεώσεις της η Αστυνομία συνέχισε για ακόμη μια χρονιά την εκστρατεία της για ευαισθητοποίηση των πολιτών ως προς την νομοθεσία, αλλά και υιοθέτηση αντικαπνιστικής συμπεριφοράς και προστασία της υγείας.

Σε αυτό τον αγώνα βέβαια με συμμάχους το Υπουργείο Υγείας και τις Υγειονομικές Υπηρεσίες προσπαθήσαμε πάνω από όλα να ενημερώσουμε το κοινό και για το λόγο αυτό η εκστρατεία, είχε αρχικά ενημερωτικό/διαφωτιστικό χαρακτήρα έτσι ώστε να ενημερωθεί το κοινό για τις πρόνοιες τις νομοθεσίας. Για το λόγο αυτό έγιναν ενημερωτικές εκστρατείες σε όλες τις επαρχίες όπου εκπρόσωποι της Αστυνομίας και του Υπουργείου Υγείας ενημέρωναν το κοινό για τις πρόνοιες τις νομοθεσίας αλλά και τις επιπτώσεις που έχει στην υγεία τόσο τη δική μας όσο και των γύρω μας το κάπνισμα.

Ακολούθως εντατικοποιήθηκαν οι έλεγχοι σε χώρους όπου δια νόμου απαγορεύεται το κάπνισμα, χωρίς ωστόσο οι καταγγελίες να είναι ο αυτοσκοπός.

Σίγουρα είναι δικαίωμα του κάθε καπνιστή να καπνίζει. Πάνω από όλα όμως οφείλει να σέβεται τους συμπολίτες του που δεν καπνίζουν.

Για το 2015 έγιναν 35,180 έλεγχοι σε υποστατικά όπου δια νόμου απαγορεύεται το κάπνισμα και έγιναν καταγγέλθηκαν 7,852 πρόσωπα σε σύγκριση με το 2014 όπου έγιναν 24,966 έλεγχοι και καταγγέλθηκαν 2,857 πρόσωπα ενώ το 2013 30,673 έλεγχοι και καταγγέλθηκαν 3,514 πρόσωπα.


_______________________________________________
© 2011 - 2019 Κυπριακή Δημοκρατία,
Αστυνομία Κύπρου