Έμβλημα Κυπριακής Δημοκρατίας
Αστυνομία Κύπρου

Εκδηλώσεις & ΔιαλέξειςΗμερίδα με θέμα «Καταπολέμηση Ηλεκτρονικού Εγκλήματος» Δωρεάν εκπαίδευση στα μέλη της Αστυνομίας από τις εταιρείες Microsoft και NetClean στα μέλη της Αστυνομίας - 21/07/2015
Σε μια προσπάθεια για παροχή περαιτέρω εξειδίκευσης αλλά και απόκτησης εμπειρογνωμοσύνης στον τομέα της καταπολέμησης του ηλεκτρονικού εγκλήματος αλλά και της διακίνησης και κατοχής παιδικού πορνογραφικού υλικού, η Αστυνομία Κύπρου σε συνεργασία με τις εταιρείες Microsoft και NetClean, πραγματοποίησε στις 8 Ιουλίου, Ημερίδα με θέμα «Καταπολέμηση Ηλεκτρονικού Εγκλήματος».

Την Ημερίδα την οποία παρουσίασε εμπειρογνώμονα από το εξωτερικό, παρακολούθησαν μέλη του Γραφείου Καταπολέμησης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, μέλη των ΤΑΕ και ανακριτές που ασχολούνται με τη διερεύνηση εγκλημάτων.

Σκοπός της Ημερίδας ήταν η εκπαίδευση αστυνομικών, πάνω στις συνεχώς αυξανόμενες διαδικτυακές απειλές έτσι ώστε να αποκτήσουν τις αναγκαίες δεξιότητες και γνώσεις για τον εντοπισμό και την αντιμετώπιση διαδικτυακών εγκλημάτων.
Μιλώντας στην Ημερίδα ο κ. Johann Hoffmann εκ μέρους της NetClean ανέφερε μεταξύ άλλων ότι «είναι με ιδιαίτερη χαρά που βλέπω πόσο αποτελεσματικά έχει αξιοποιήσει την τεχνολογία μας η Αστυνομία έχοντας πετύχει σημαντική μείωση του φόρτου εργασίας και εξαιρετικά αποτελέσματα στη διερεύνηση περιπτώσεων παιδικής εκμετάλλευσης. Ελπίζουμε ότι, θα έχουμε την ίδια επιτυχία και με άλλα τμήματα που εργάζονται για τη δίωξη διαφορετικών τύπων εγκληματών» ανέφερε.

Εκ μέρους της εταιρείας Microsoft Κύπρου, η κυρία Laura Anne Ker Lindsay ανέφερε μεταξύ άλλων ότι, η εταιρεία τους εστιάζει την προσοχή της σε θέματα που αφορούν την ασφάλεια στο διαδίκτυο και η έξαρση της παιδικής πορνογραφίας είναι στις προτεραιότητες της Microsoft και γι αυτό ακριβώς το λόγο παρέχουν την τεχνολογική υποστήριξη και εκπαίδευση στην Αστυνομία Κύπρου με στόχο να οδηγηθούν οι δράστες ενώπιον της δικαιοσύνης αλλά και για να προληφθούν περιπτώσεις παιδιών που είναι υποψήφια θύματα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Κυπριακή Αστυνομία γνωρίζοντας ότι η πολυπλοκότητα του ηλεκτρονικού εγκλήματος αυξάνεται συνεχώς θεωρεί επιτακτική ανάγκη να αυξάνονται με τον ίδιο ρυθμό και οι γνώσεις των μελών της στον τομέα αυτό. Η Αστυνομία πρέπει να διαθέτει τις απαραίτητες γνώσεις για να αντιμετωπίσει μετωπικά τα θέματα που αφορούν το Ηλεκτρονικό Έγκλημα.
Κατεβάστε το Acrobat Reader


Find us on Facebook

follow us on twitter

Ομιλίες Αρχηγού Αστυνομίας

Εξώδικα Τροχαίας

Φόρμα Καταχώρησης Καταγγελιών/Πληροφοριών μέσω του Διαδικτύου για θέματα διαφθοράς/διαπλοκής από μέλη της Αστυνομίας

Cybercrime

Your Europe

Γραφείο Χειρισμού Θεμάτων Ιδιωτικών Υπηρεσιών Ασφαλείας

Συγχρηματοδοτούμενα Έργα από Ε.Ε.

Δήλωση Περί Απόρρητου

ΓΟΝΙΚΕΣ ΑΠΑΓΩΓΕΣ ΑΝΗΛΙΚΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ
ΓΕΝΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ

Πρόνοιες Νομοθεσίας για τη Μεταφορά Φορτίων ή Ζώων με το αυτοκίνητο

Εργαστηρίο Ψηφιακής Πολιτιστικής Κληρονομιάς του ΤΕΠΑΚ

LoCloud

Europeana Website

Οδηγός Σπουδών Αστυνομικής Ακαδημίας Κύπρου

Ιστοσελίδα Δημοσίων Συμβάσεων

Εξομοιωτής απόσταση ακινητοποίησης

Χρήσιμες Συμβουλές και Πληροφορίες για Απάτες

Καν' το ηλεκτρονικά