Έμβλημα Κυπριακής Δημοκρατίας
Αστυνομία Κύπρου

Εκδηλώσεις & Διαλέξεις«Με όραμα το Μηδέν.. καμία απώλεια στην άσφαλτο»: εκδήλωση ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης για τους νεοσύλλεκτους του ΚΕΝ Λάρνακας - 25/01/2016
«Με όραμα το Μηδέν.. καμία απώλεια στην άσφαλτο», ήταν το κύριο μήνυμα εκδήλωσης, που πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί, στη Λάρνακα, με στόχο την περαιτέρω ευαισθητοποίηση και ενημέρωση των νεοσύλλεκτων εθνοφρουρών της σειράς κατάταξης 2016 Α ΕΣΣΟ σε σχέση με το φλέγον ζήτημα της οδικής ασφάλειας.

Στην εκδήλωση, η οποία διοργανώθηκε κατόπιν κοινής πρωτοβουλίας, του Τμήματος Τροχαίας της Αστυνομικής Διεύθυνσης Λάρνακας και της Διοίκησης του ΚΕΝ Λάρνακας, παρέστησαν και απεύθυναν χαιρετισμούς, ο Υπουργός ΄Αμυνας, κ. Χριστόφορος Φωκαϊδης, ο Αρχηγός του Γ.Ε.Ε.Φ., Αντιστράτηγος Γεώργιος Μπασιακούλης και ο Αρχηγός Αστυνομίας, κ. Ζαχαρίας Χρυσοστόμου.

Ο Υπουργός ΄Αμυνας, χαιρετίζοντας την εκδήλωση, αφού υπογράμμισε τη σημασία της καλλιέργειας οδικής συνείδησης, αναφέρθηκε σε μια σειρά από μέτρα που λαμβάνονται από το Υπουργείο του και την Εθνική Φρουρά. Ανάμεσα σε αυτά ο κ. Φωκαΐδης, έκανε ιδιαίτερη αναφορά στο Σύστημα Δωρεάν Διακίνησης με Λεωφορεία, από και προς τα στρατόπεδα σε όλη την Κύπρο, στο οποίο όπως είπε θα δοθεί ώθηση, ώστε να ενθαρρυνθεί η όσο το δυνατό μεγαλύτερη χρήση του.

Από πλευράς του, ο Αρχηγός Αστυνομίας σημείωσε, μεταξύ άλλων, ότι η συγκεκριμένη δραστηριότητα αποτελεί μία ακόμη σαφέστατη ένδειξη της αγαστής συνεργασίας μεταξύ Αστυνομίας και Εθνικής Φρουράς. Απευθυνόμενος, στους εθνοφρουρούς, τους κάλεσε να συνταχθούν και αυτοί στην καθολική προσπάθεια, ούτως ώστε «να κατορθώσουμε να κάνουμε πραγματικότητα, το μήνυμα που στέλνει η σημερινή εκδήλωση, το «όραμα μήδεν», τον υπέρτατο στόχο να μην υπάρξει άλλη απώλεια εθνοφρουρού στην άσφαλτο. Γιατί πραγματική μαγκιά είναι η οδήγηση βάσει των κανόνων που έχουν δημιουργηθεί, ακριβώς για να μας προφυλάσσουν και να μας προστατεύουν», τόνισε εμφαντικά ο κ. Χρυσοστόμου.

Ο Αρχηγός του ΓΕΕΦ, στο χαιρετισμό του ανέφερε ότι εκδηλώσεις σαν τη σημερινή, εντάσσονται στο ευρύτερο πλαίσιο της συνεχούς προσπάθειας της Εθνικής Φρουράς, για επιμόρφωση των στελεχών και οπλιτών της, στο πρόβλημα της οδικής ασφάλειας. Τόνισε μάλιστα, ότι αποτελεί υποχρέωση για την Εθνική Φρουρά, η ανάλωση του μεγίστου των προσπαθειών της, για διαπαιδαγώγηση των εθνοφρουρών, με σκοπό την αλλαγή της οδικής συμπεριφοράς και τον εκμηδενισμό των τροχαίων οδικών συγκρούσεων.

Στο πλαίσιο, εξάλλου, της εν λόγω εκδήλωσης, έγινε παρουσίαση από τον Υπεύθυνο Οδικής Ασφάλειας της Αστυνομικής Διεύθυνσης Λάρνακας, ενώ οι εθνοφρουροί είχαν την ευκαιρία να δουν από κοντά και να ενημερωθούν για τον εξοπλισμό που χρησιμοποιεί η Τροχαία. Επιπλέον, εθνοφρουροί του ΚΕΝ και μέλη της Αστυνομικής Διεύθυνσης Λάρνακας βρέθηκαν ‘αντιμέτωποι’ σ’ ένα αγώνα footsal, το αποτέλεσμα του οποίου ήταν 2-1 υπέρ της Αστυνομίας.

Κατεβάστε το Acrobat Reader


Find us on Facebook

follow us on twitter

Ομιλίες Αρχηγού Αστυνομίας

Εξώδικα Τροχαίας

Φόρμα Καταχώρησης Καταγγελιών/Πληροφοριών μέσω του Διαδικτύου για θέματα διαφθοράς/διαπλοκής από μέλη της Αστυνομίας

Cybercrime

Your Europe

Γραφείο Χειρισμού Θεμάτων Ιδιωτικών Υπηρεσιών Ασφαλείας

Συγχρηματοδοτούμενα Έργα από Ε.Ε.

Δήλωση Περί Απόρρητου

ΓΟΝΙΚΕΣ ΑΠΑΓΩΓΕΣ ΑΝΗΛΙΚΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ
ΓΕΝΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ

Πρόνοιες Νομοθεσίας για τη Μεταφορά Φορτίων ή Ζώων με το αυτοκίνητο

Εργαστηρίο Ψηφιακής Πολιτιστικής Κληρονομιάς του ΤΕΠΑΚ

LoCloud

Europeana Website

Οδηγός Σπουδών Αστυνομικής Ακαδημίας Κύπρου

Ιστοσελίδα Δημοσίων Συμβάσεων

Εξομοιωτής απόσταση ακινητοποίησης

Χρήσιμες Συμβουλές και Πληροφορίες για Απάτες

Καν' το ηλεκτρονικά