Έμβλημα Κυπριακής Δημοκρατίας
Αστυνομία Κύπρου

Εκδηλώσεις & ΔιαλέξειςΠαγκόσμια ημέρα μνήμης θυμάτων τροχαίων οδικών συγκρούσεων (πρόγραμμα εκδηλώσεων) - 25/01/2016
Η τρίτη Κυριακή κάθε Νοέμβρη, έχει καθιερωθεί παγκοσμίως, ως Ημέρα Μνήμης Θυμάτων Τροχαίων Δυστυχημάτων. Αυτή η μέρα είναι αφιερωμένη στη μνήμη εκατομμυρίων ανθρώπων, που έχασαν τη ζωή τους ή τραυματίστηκαν σε τροχαίες οδικές συγκρούσεις. Παράλληλα, αποτελεί φόρο τιμής προς τα μέλη της Τροχαίας, τα σωστικά συνεργεία, ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, που καθημερινά έρχονται αντιμέτωποι με τραυματικές εμπειρίες από τροχαίες οδικές συγκρούσεις.

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Μνήμης Θυμάτων Τροχαίων Οδικών Συγκρούσεων, το Τμήμα Τροχαίας Αρχηγείου Αστυνομίας, σε συνεργασία με την CNP Ασφαλιστική, διοργανώνει σειρά εκδηλώσεων τιμώντας τη μνήμη όσων έχασαν τη ζωή τους από τροχαία δυστυχήματα.

Οι εκδηλώσεις αυτές έχουν ως στόχο να υπενθυμίσουν σε όλους το τεράστιο κοινωνικό θέμα της οδικής ασφάλειας, αλλά και την επείγουσα ανάγκη για συντονισμένες δράσεις, ούτως ώστε να μην θρηνήσουμε άλλα θύματα στην άσφαλτο.

Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων έχει ως εξής:

·
Σάββατο 14/11/2015 και ώρα 18.15: Λαμπαδηφορία με δρομείς του Σωματείου Περικλής Δημητρίου, μέλη του Τμήματος Τροχαίας Αρχηγείου και της CNP Ασφαλιστικής μαζί με τα παιδιά τους.
Οι δρομείς θα ξεκινήσουν από την εκκλησία Αγίας Ειρήνης και της Του Θεού Σοφίας (παρά το Αρχηγείο Αστυνομίας) και θα συναντηθούν με τα μέλη της Τροχαίας και της CNP Ασφαλιστικής στη συμβολή των οδών Λήδρας και Ονασαγόρου. Στη συνέχεια με αναμμένες δάδες θα πορευθούν κατά μήκος της οδού Λήδρας προς την εκκλησία της Φανερωμένης, όπου στις 18.30, θα γίνει παράκληση και δέηση για τα θύματα και του τραυματίες των οδικών τροχαίων συγκρούσεων.

·
Κυριακή 15/11/2015, μεταξύ των ωρών 11.00 και 13.00: Δημόσιος Κήπος Λευκωσίας
Διανομή διαφωτιστικού υλικού σε αλλοδαπούς σχετικά με την οδική ασφάλεια. Επίσης θα παραχωρηθούν μικρά δώρα από μέλη του Τμήματος Τροχαίας Αρχηγείου και της CNP Ασφαλιστικής.

·
Δευτέρα 16/11/2015 και ώρα 10.00: Παράκληση και δέηση για τα θύματα και τραυματίες από τροχαίες οδικές συγκρούσεις, στην εκκλησία Αγίας Ειρήνης και της Του Θεού Σοφίας, παρά το Αρχηγείο Αστυνομίας. Θα ακολουθήσει δεξίωση στους παρευρισκόμενους, στην Αστυνομική Εστία, στις 10.30.

·
Πέμπτη 19/11/2015
Διανομή διαφωτιστικών φυλλαδίων στο Mall of Cyprus, από μέλη του Τμήματος Τροχαίας Αρχηγείου και της CNP Ασφαλιστικής.

·
Παρασκευή 20/11/2015
Διανομή φωσφορούχων γιλέκων στον αυτοκινητόδρομο Λεμεσού – Λευκωσίας, με κατεύθυνση τη Λευκωσία, παρά το ζυγιστικό σταθμό Λατσιών, από μέλη του Αρχηγείου Αστυνομίας και της CNP Ασφαλιστικής.
Κατεβάστε το Acrobat Reader


Find us on Facebook

follow us on twitter

Ομιλίες Αρχηγού Αστυνομίας

Εξώδικα Τροχαίας

Φόρμα Καταχώρησης Καταγγελιών/Πληροφοριών μέσω του Διαδικτύου για θέματα διαφθοράς/διαπλοκής από μέλη της Αστυνομίας

Cybercrime

Your Europe

Γραφείο Χειρισμού Θεμάτων Ιδιωτικών Υπηρεσιών Ασφαλείας

Συγχρηματοδοτούμενα Έργα από Ε.Ε.

Δήλωση Περί Απόρρητου

ΓΟΝΙΚΕΣ ΑΠΑΓΩΓΕΣ ΑΝΗΛΙΚΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ
ΓΕΝΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ

Πρόνοιες Νομοθεσίας για τη Μεταφορά Φορτίων ή Ζώων με το αυτοκίνητο

Εργαστηρίο Ψηφιακής Πολιτιστικής Κληρονομιάς του ΤΕΠΑΚ

LoCloud

Europeana Website

Οδηγός Σπουδών Αστυνομικής Ακαδημίας Κύπρου

Ιστοσελίδα Δημοσίων Συμβάσεων

Εξομοιωτής απόσταση ακινητοποίησης

Χρήσιμες Συμβουλές και Πληροφορίες για Απάτες

Καν' το ηλεκτρονικά