Έμβλημα Κυπριακής Δημοκρατίας
Αστυνομία Κύπρου

ΟμιλίεςΧαιρετισμός Υπαρχηγού Αστυνομίας κατά το 1ο Φεστιβάλ Special Olympics "Έλα στον Κόσμο μου" - 29/09/2019
Καλή σας ημέρα,

Είναι με ιδιαίτερη χαρά που η Αστυνομία σας καλωσορίζει στην τελετή έναρξης της σημερινής εκδήλωσης, η οποία συνδιοργανώνεται από την Κυπριακή Ομοσπονδία Ειδικών Ολυμπιακών, τον Επίτροπο Εθελοντισμού και την Αστυνομία Κύπρου, ως έμπρακτη και απτή απόδειξη της ανθρωπιστικής και κοινωνικής προσφοράς, αλλά και της οικονομικής συνεισφοράς μας προς τους αθλητές με ειδικές ικανότητες.

Κυρίες και Κύριοι
Είναι γεγονός ότι τα άτομα με ειδικές ικανότητες αλλά και οι ίδιες οι οικογένειές τους, ανέκαθεν, είχαν να αντιμετωπίσουν ιδιαίτερα προβλήματα. Η πολιτεία, κατανοώντας την ευαισθησία που πρέπει να επιδειχθεί στα άτομα αυτά και το σημαντικό έργο που πρέπει να επιτελεστεί, καταβάλλει συντονισμένες προσπάθειες για διαμόρφωση συνθηκών αξιοπρεπούς διαβίωσης των ατόμων με ειδικές ικανότητες, για βελτίωση της ποιότητας ζωής τους και πλήρη ενσωμάτωσή τους στο κοινωνικό σύνολο.

Παρόλα τα βήματα προόδου που έχουν σημειωθεί και τις θετικές μεταρρυθμίσεις που έχουν επέλθει με σκοπό την παροχή ίσων ευκαιριών, ίσων δικαιωμάτων και ίσης μεταχείρισης για αυτή την ευάλωτη ομάδα του πληθυσμού, δεν κατέστη δυνατή η πλήρης αλλαγή της νοοτροπίας μερίδας ατόμων της κυπριακής κοινωνίας. Υπάρχουν άνθρωποι που δεν έχει γίνει ακόμη κατορθωτό να ευαισθητοποιηθούν γύρω από το θέμα αυτό. Είναι αυτοί που, πολύ συχνά, διατηρούν μια διαφορετική εικόνα για τα άτομα με ειδικές ικανότητες φτάνοντας, πολλές φορές, ακόμη και στο σημείο της περιθωριοποίησης, της απομόνωσης και του αποκλεισμού των ατόμων αυτών.

Η Αστυνομία Κύπρου, στα πλαίσια της εταιρικής κοινωνικής της ευθύνης, μέσω του Σωματείου της «CYPRUS POLICE TORCH RUN», το οποίο φέτος μετράει 22 ολόκληρα χρόνια δράσης και προσφοράς, διαδραματίζει τον ανθρωπιστικό ρόλο που της αναλογεί. Τα μέλη που απαρτίζουν το φιλανθρωπικό μας Σωματείο, πολλά από τα οποία βρίσκονται σήμερα μαζί μας, συμμετέχουν εθελοντικά και ενεργά σε δραστηριότητες και συνεδρίες των Ειδικών Ολυμπιακών Κύπρου. Εργάζονται αφιλοκερδώς ως προπονητές των παιδιών-αθλητών με ειδικές ικανότητες, διοργανώνουν διάφορες εκδηλώσεις με αποκορύφωμα την πραγματοποίηση ετήσιας λαμπαδηδρομίας, μεταφέροντας σε όλη την Κύπρο τη φλόγα της κοινωνικής αλληλεγγύης και συνοχής, τη φλόγα του σεβασμού και της αποδοχής στη διαφορετικότητα και ανθρώπινη ποικιλομορφία. Φέτος κάναμε ακόμη ένα βήμα παραπάνω, συνδιοργανώνοντας το 1ο φεστιβάλ “Special Olympics Cyprus 2019”, το οποίο ευελπιστούμε να καταστεί ετήσιος θεσμός στηρίζοντας και υποστηρίζοντας τους χαρισματικούς αθλητές των Ειδικών Ολυμπιακών.

Μέσω των ενεργειών αυτών, ελπίζουμε ότι θα κερδίσουμε τελικά το μέγα στοίχημα για περαιτέρω διαφώτιση και ευαισθητοποίηση του κοινωνικού συνόλου για διάφορα θέματα που αγγίζουν τα άτομα με ειδικές ικανότητες, εστιάζοντας στην αξία της ενασχόλησής τους με τις αθλητικές δραστηριότητες. Και είναι αλήθεια πως χρόνο με το χρόνο η απήχηση του κοινού διευρύνεται. Όλο και περισσότεροι άνθρωποι προσφέρουν απλόχερα το χρόνο τους, τις δυνάμεις και τις υπηρεσίες τους, μέρος των οικονομιών τους, για να συμπαρασταθούν ηθικά, πνευματικά και υλικά στους συνανθρώπους τους που το έχουν απόλυτη ανάγκη.
Μας χαροποιεί ιδιαίτερα το γεγονός ότι μέσα από τις δικές μας δράσεις, ως Αστυνομία, αλλά και τις δράσεις αρμόδιων και συναρμόδιων φορέων σε κρατικό και ιδιωτικό επίπεδο, συγκεντρώνεται ένα σημαντικό χρηματικό ποσό, δίδοντας τη δυνατότητα σε εκατοντάδες κύπριους αθλητές με ειδικές ικανότητες να ταξιδεύσουν σε όλο τον κόσμο, να συναγωνισθούν με άλλους αθλητές. Έτσι τους δίδεται η ευκαιρία να ξεδιπλώσουν το ταλέντο και τις αρετές τους, να κοινωνικοποιηθούν, να κατανοήσουν την αξία του αθλητισμού και τα ιδεώδη του Ολυμπισμού, να κερδίσουν μετάλλια και μαζί να κερδίσουν περίοπτη θέση στις καρδιές όλων μας.

Στα μάτια των αθλητών αυτών βλέπουμε αγνούς μαχητές της ζωής, μικρούς καθημερινούς ήρωες, σύμβολα αγώνα, τόλμης, θάρρους και δύναμης, κυρίως εσωτερικής και ψυχικής. Μέσα από αυτά τα παιδιά φανερώνεται η δύναμη της ανθρώπινης θέλησης, η οποία σε συνδυασμό με το μεγαλείο του αθλητισμού, μπορούν να υπερπηδήσουν εμπόδια που από πολλούς θεωρούνται ανυπέρβλητα. Τα όποια προσκόμματα, οι όποιες αντιξοότητες και δυσκολίες δεν μπορούν να κρατήσουν τα παιδιά αυτά μακριά από τις ευκαιρίες που πρέπει να τους δίνουμε. Αντίθετα, τέτοιου είδους δράσεις, όπως η σημερινή, τους δίδουν περισσότερη ώθηση να αγωνιστούν, ώστε να πραγματοποιήσουν τα όνειρά τους και τους πολυπόθητους στόχους τους, να ξεπεράσουν τους εαυτούς τους.

Θεωρούμε άκρως αναγκαίο όπως εκφράσουμε τις ολόψυχές μας ευχαριστίες και τη βαθύτατή μας εκτίμηση σε εκείνα τα μέλη της Αστυνομίας που με γνήσια και αγνή αγάπη, προσφέρουν, με οποιοδήποτε τρόπο, στα παιδιά με ειδικές ικανότητες. Η Υπηρεσία έχει απόλυτη ανάγκη από τέτοια μέλη μέλη που με το απαράμιλλο ήθος, την παραδειγματική τους στάση και τον εξαίρετο χαρακτήρα τους αναδεικνύουν την Αστυνομία ως μία Υπηρεσία που γνοιάζεται και στηρίζει τον κάθε πολίτη.

Καταληκτικά να ευχαριστήσουμε όλους τους παρευρισκόμενους, τους συνδιοργανωτές μας και τους χορηγούς της εκδήλωσης. Πολλές ευχαριστίες εκφράζουμε στους πρωταγωνιστές, στα παιδιά - αθλητές που καθημερινά μας δίδουν αληθινά μαθήματα ζωής, διαβεβαιώνοντας, παράλληλα, ότι η Αστυνομία Κύπρου, θα συνεχίσει να ανανεώνει χρόνο με το χρόνο το συμβόλαιο ανιδιοτελούς προσφοράς, αγάπης, αποδοχής και σεβασμού προς τους αθλητές με ειδικές ικανότητες.

Σας ευχαριστούμε.

ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ ΥΠΑΡΧΗΓΟΥ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΓΙΑ ΕΙΔΙΚΟΥΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥΣ 29-09-2019.docx (27,21 Kb)
Κατεβάστε το Acrobat Reader


Find us on Facebook

follow us on twitter

Ομιλίες Αρχηγού Αστυνομίας

Εξώδικα Τροχαίας

Φόρμα Καταχώρησης Καταγγελιών/Πληροφοριών μέσω του Διαδικτύου για θέματα διαφθοράς/διαπλοκής από μέλη της Αστυνομίας

Cybercrime

Your Europe

Γραφείο Χειρισμού Θεμάτων Ιδιωτικών Υπηρεσιών Ασφαλείας

Συγχρηματοδοτούμενα Έργα από Ε.Ε.

Δήλωση Περί Απόρρητου

PRINCE CBRN-E

ΓΟΝΙΚΕΣ ΑΠΑΓΩΓΕΣ ΑΝΗΛΙΚΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ
ΓΕΝΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ

Πρόνοιες Νομοθεσίας για τη Μεταφορά Φορτίων ή Ζώων με το αυτοκίνητο

Εργαστηρίο Ψηφιακής Πολιτιστικής Κληρονομιάς του ΤΕΠΑΚ

LoCloud

Europeana Website

Οδηγός Σπουδών Αστυνομικής Ακαδημίας Κύπρου

Ιστοσελίδα Δημοσίων Συμβάσεων

Εξομοιωτής απόσταση ακινητοποίησης

Χρήσιμες Συμβουλές και Πληροφορίες για Απάτες