Έμβλημα Κυπριακής Δημοκρατίας
Αστυνομία Κύπρου

ΟμιλίεςΧαιρετισμός Aρχηγού Αστυνομίας κ. Ζαχαρία Χρυσοστόμου στη διάλεξη του Συνδέσμου EUROPA DONNA Κύπρου Τετάρτη,12/09/2018, Δημοσιογραφική Εστία - 13/09/2018
Έντιμη κ. Βουλευτή, Στέλλα Κυριακίδου
Αγαπητή κα. Γιόλα Μάρκου, (Ιατρέ)
Αγαπητοί συνάδελφοι

Καλή σας μέρα.

Με ιδιαίτερη ικανοποίηση χαιρετίζω τη σημερινή εκδήλωση, η οποία συνδιοργανώνεται από την Αστυνομία Κύπρου και τον Σύνδεσμο EUROPA DONNA Κύπρου, έχοντας ως βασικό στόχο την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των μελών μας για το φλέγον ζήτημα του καρκίνου του μαστού.

Ως γνωστό, ο καρκίνος του μαστού αποτελεί μία από τις πλέον συνήθεις μορφές καρκίνου ανάμεσα στον γυναικείο πληθυσμό παγκοσμίως. Στον τόπο μας, σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία, παρουσιάζονται κατά μέσο όρο 600 περιστατικά καρκίνου του μαστού ετησίως και μεταξύ αυτών, τα τρία περιστατικά αφορούν σε άντρες ασθενείς. Δυστυχώς 100 περίπου γυναίκες χάνουν τη ζωή τους κάθε χρόνο, από την πολύ σοβαρή αυτή ασθένεια.


Εντούτοις στις μέρες μας, διαπιστώνουμε ολοένα και περισσότερο, ότι ο καρκίνος του μαστού μπορεί να αντιμετωπιστεί αποτελεσματικά και να καταπολεμηθεί πλήρως. Και σε αυτή την περίπτωση ισχύει απόλυτα η ρήση, «η καλύτερη θεραπεία είναι η πρόληψη». Η ενημέρωση του κοινού και κατ’ επέκταση, οι προληπτικές εξετάσεις τις οποίες θα πρέπει να κάνουν συστηματικά και ανελλιπώς οι γυναίκες, αποτελούν αναντίλεκτα τα μεγαλύτερα όπλα κατά της μάστιγας αυτής.

Η σημερινή εκδήλωση, κυρίες και κύριοι, αγαπητοί φίλες και φίλοι, εντάσσεται στις δράσεις της Αστυνομίας που επιδιώκουν να συμβάλουν στην ευημερία και προστασία των μελών της, που είναι για μάς στόχος ύψιστης προτεραιότητας. Επιπλέον, αποτελεί μία ακόμη ένδειξη της αναγνώρισης και της βαθύτατης εκτίμησης που υπάρχει από πλευράς της Ηγεσίας της Αστυνομίας, για τη γυναίκα αστυνομικό και την αδιαμφισβήτητη και σημαντικότατη συμβολή της στο πολύπλευρο και πολυσχιδές έργο που επιτελεί ο οργανισμός μας.

Η διάλεξη που θα έχετε την ευκαιρία να παρακολουθήσετε σε λίγο, αγαπητοί συνάδελφοι απευθύνεται, φυσικά όχι μόνο στις γυναίκες, αφού η σοβαρή αυτή ασθένεια αφορά και στους άντρες, είτε αυτοί είναι παθόντες, σύζυγοι, παιδιά, πατέρες, είτε αδελφοί· Αφορά σε ολόκληρη την κοινωνία.

Θα ήθελα στο σημείο αυτό, να ευχαριστήσω από καρδιάς τον Σύνδεσμο EUROPA DONNA Κύπρου για την ευκαιρία που δίδει στα μέλη μας να ενημερωθούν ορθά και στοχευμένα για το θέμα, από δύο έγκριτες ομιλήτριες και σε βάθος γνώστες του θέματος, την βουλευτή κ. Στέλλα Κυριακίδου, πρωτεργάτη και ιδρυτικό στέλεχος της EUROPA DONNA Κύπρου και την παθολόγο-ογκολόγο στο Ογκολογικό Κέντρο της Τράπεζας Κύπρου, Δρα. Γιόλα Μάρκου. Σας ευχαριστούμε ολόψυχα για την εδώ παρουσία σας. Είμαι βέβαιος ότι οι συμμετέχοντες θα επωφεληθούν τα μέγιστα από τη συνδρομή σας στην εκδήλωσή.

Δράττομαι επίσης της ευκαιρίας, να εκφράσω για ακόμη μία φορά, τη βαθιά εκτίμηση και τον θαυμασμό μας, για το θεάρεστο έργο που επιτελεί ο Σύνδεσμος EUROPA DONNA Κύπρου διαχρονικά στον τόπο μας.

Το δίχως άλλο, η EUROPA DONNA Κύπρου έχει εδραιωθεί στη συνείδηση του λαού μας, ως σημαντικότατος φορέας πολύπλευρης στήριξης και βοήθειας, στις γυναίκες που διαγιγνώσκονται με καρκίνο του μαστού και στις οικογένειες τους.

Η Αστυνομία, όντας ένας οργανισμός ταγμένος στην υπηρεσία του πολίτη και της κοινωνίας, θεωρεί ύψιστη υποχρέωση την στήριξη του Συνδέσμου με κάθε δυνατό τρόπο. Γι’ αυτό και θέλω να σας διαβεβαιώσω, ότι θα είμαστε πάντοτε πιστοί σύμμαχοι και συμπαραστάτες σας στον αγώνα που διεξάγετε για τον ιερό αυτό σκοπό.

Κλείνοντας, θέλω κι εγώ με τη σειρά μου, να στείλω το μήνυμα που ο Σύνδεσμος και οι συνεργάτες του, διαχρονικά εκπέμπουν μέσω της προσφοράς και της δράσης τους. Ο καρκίνος του μαστού δεν είναι ανίκητος. Μπορεί να νικηθεί μέσω της ενημέρωσης, της πρόληψης και της έγκαιρης διάγνωσης.

Σας ευχαριστώ.

Αρχείο Word EUROPA DONNA Κύπρου-12-9-18-Δημοσιογραφική εστία[1] (4).doc (41,82 Kb)
Κατεβάστε το Acrobat Reader


Find us on Facebook

follow us on twitter

Ομιλίες Αρχηγού Αστυνομίας

Εξώδικα Τροχαίας

Φόρμα Καταχώρησης Καταγγελιών/Πληροφοριών μέσω του Διαδικτύου για θέματα διαφθοράς/διαπλοκής από μέλη της Αστυνομίας

Cybercrime

Your Europe

Γραφείο Χειρισμού Θεμάτων Ιδιωτικών Υπηρεσιών Ασφαλείας

Συγχρηματοδοτούμενα Έργα από Ε.Ε.

Δήλωση Περί Απόρρητου

PRINCE CBRN-E

ΓΟΝΙΚΕΣ ΑΠΑΓΩΓΕΣ ΑΝΗΛΙΚΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ
ΓΕΝΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ

Πρόνοιες Νομοθεσίας για τη Μεταφορά Φορτίων ή Ζώων με το αυτοκίνητο

Εργαστηρίο Ψηφιακής Πολιτιστικής Κληρονομιάς του ΤΕΠΑΚ

LoCloud

Europeana Website

Οδηγός Σπουδών Αστυνομικής Ακαδημίας Κύπρου

Ιστοσελίδα Δημοσίων Συμβάσεων

Εξομοιωτής απόσταση ακινητοποίησης

Χρήσιμες Συμβουλές και Πληροφορίες για Απάτες