Έμβλημα Κυπριακής Δημοκρατίας
Αστυνομία Κύπρου

ΟμιλίεςΤοποθέτηση Αρχηγού Αστυνομίας κ. Κύπρου Μιχαηλίδη στην πρώτη ημερίδα ηγεσίας της Αστυνομίας με τους Αστυνομικούς Διευθυντές/Διοικητές - 08/10/2019
Φίλες και φίλοι δημοσιογράφοι,

Αγαπητοί συνάδελφοι

Σας καλωσορίζω και σας ευχαριστώ για την παρουσία σας.

Εγκαινιάζοντας και υιοθετώντας νέες πρακτικές διοίκησης και ιδιαίτερα στον τομέα της λήψης συλλογικών αποφάσεων και επίλυσης προβλημάτων, αποφασίστηκε από την Ηγεσία της Αστυνομίας όπως, πέραν του θεσμού των κατά καιρούς συσκέψεων, υιοθετηθεί στο πλαίσιο του σύγχρονου μοντέλου Διοίκησης του Οργανισμού μας, Ημερίδα Ηγετικών στελεχών, με την πρώτη να πραγματοποιείται σήμερα.

Οι Αστυνομικοί Διευθυντές / Διοικητές που συμμετέχουν έχουν αναβαθμισμένο και ενεργό ρόλο, παρουσίασης σοβαρών θεμάτων που απασχολούν τις Διευθύνσεις / Τμήματα και Μονάδες, αλλά και εισηγήσεων, απόψεων, καινοτόμων προτάσεων, κ.λ.π. βασισμένες στις εμπειρίες της καθημερινής πρακτικής, που πρώτιστο στόχο θα έχουν την αναβάθμιση των υπηρεσιών μας προς την Κοινωνία των Πολιτών.

Η πρώτη Ημερίδα περιλαμβάνει πλούσιο θεματολόγιο με σοβαρά και εξίσου σημαντικά θέματα που άπτονται:

· της στελέχωσης της Αστυνομίας,

· της νέας διαδικασίας και εφαρμογής του Πρωτοκόλλου Ενεργειών για τα ελλείποντα πρόσωπα,

· τον σχεδιασμό και υλοποίηση της «έξυπνης αστυνόμευσης»,

· την Εξυπηρέτηση των Πολιτών

· την πρακτική πάταξης της Ηχορύπανσης κ.α.

Τα θέματα αυτά, είναι απόλυτα εναρμονισμένα με το πρόγραμμα διακυβέρνησης αλλά και με τις προγραμματικές δηλώσεις και στρατηγικούς στόχους της νέας Ηγεσίας της Αστυνομίας και θα παρουσιαστούν από τους ίδιους τους Αστυνομικούς Διευθυντές. Μετά την κάθε παρουσίαση θα ακολουθεί συζήτηση και λήψη (πιθανώς) αποφάσεων ή περαιτέρω επεξεργασίας σε επίπεδο Ηγεσίας.

Απώτερος στόχος της σημερινής Ημερίδας αλλά και όσων θα ακολουθήσουν, είναι η παρουσίαση των ουσιαστικότερων υπηρεσιακών θεμάτων που μας απασχολούν κατά τρόπο εποικοδομητικό και παραγωγικό, συμβάλλοντας έτσι στην προώθηση και επίλυση προβλημάτων που παρατηρούνται, στην υιοθέτηση νέων μεθόδων/ καινοτόμων διαδικασιών και βέλτιστων πρακτικών, αλλά κυρίως στην ενεργότερη εμπλοκή και προβολή του έργου που επιτελείται σε επίπεδο Επαρχιών / Μονάδων και Τμημάτων.

Αποτελεί αδήριτη ανάγκη όπως η Αστυνομία Κύπρου, αφουγκραστεί τους προβληματισμούς, απαιτήσεις και υποδείξεις του κοινού και να καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε να ανταποκριθεί επαρκώς και με άρτιο επαγγελματισμό, στις υψηλές προσδοκίες του ικανοποιώντας και εκπληρώνοντας με κάθε δυνατή επιτυχία την αποστολή της.

Το σημερινό εργαστήρι εάν μπορώ να το χαρακτηρίσω έτσι, αποτελεί το εφαλτήριο για νέα αρχή και νέες προσπάθειες που θα συμβάλουν στον ακατάπαυστο αγώνα μας για βελτίωση και αναβάθμιση των προσφερόμενων υπηρεσιών μας στην κοινωνία που μας παρακολουθά και αναμένει δικαιολογημένα, πολλά από εμάς.

Θέλω να τονίσω ότι παίρνουμε ελπιδοφόρα και σημαντικά μηνύματα από τον κόσμο με τον οποίο συνεργαζόμαστε και συναντάμε καθημερινά, που μας κάνουν να είμαστε αισιόδοξοι ότι βρισκόμαστε στον σωστό δρόμο, στο δρόμο της ανάκαμψης.

Με σοβαρά, σταθερά αλλά και αποφασιστικά βήματα, προχωρούμε μπροστά έχοντας ως στόχο να δημιουργήσουμε μια ασφαλέστερη Κοινωνία.

Κλείνοντας, επιθυμώ να επισημάνω ότι, οι δράσεις και ενέργειες μας επιβάλλεται να εκπορεύονται και να καθοδηγούνται από τις θεμελιώδεις αρχές της χρηστής διοίκησης και της απόλυτης ικανοποίησης του δημοσίου συμφέροντος σε επίπεδο ισονομίας, ευταξίας, ασφάλειας και δικαιοσύνης, το οποίο η Συντεταγμένη Πολιτεία μας έχει εμπιστευτεί και ορίσει θεματοφύλακες.

Ημερίδα Ηγεσίας - Τοποθέτηση Αρχηγού Αστυνομίας κ. Κύπρου Μιχαήλιδη.docx (22,82 Kb)
Κατεβάστε το Acrobat Reader


Find us on Facebook

follow us on twitter

Ομιλίες Αρχηγού Αστυνομίας

Εξώδικα Τροχαίας

Φόρμα Καταχώρησης Καταγγελιών/Πληροφοριών μέσω του Διαδικτύου για θέματα διαφθοράς/διαπλοκής από μέλη της Αστυνομίας

Cybercrime

Your Europe

Γραφείο Χειρισμού Θεμάτων Ιδιωτικών Υπηρεσιών Ασφαλείας

Συγχρηματοδοτούμενα Έργα από Ε.Ε.

Δήλωση Περί Απόρρητου

PRINCE CBRN-E

ΓΟΝΙΚΕΣ ΑΠΑΓΩΓΕΣ ΑΝΗΛΙΚΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ
ΓΕΝΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ

Πρόνοιες Νομοθεσίας για τη Μεταφορά Φορτίων ή Ζώων με το αυτοκίνητο

Εργαστηρίο Ψηφιακής Πολιτιστικής Κληρονομιάς του ΤΕΠΑΚ

LoCloud

Europeana Website

Οδηγός Σπουδών Αστυνομικής Ακαδημίας Κύπρου

Ιστοσελίδα Δημοσίων Συμβάσεων

Εξομοιωτής απόσταση ακινητοποίησης

Χρήσιμες Συμβουλές και Πληροφορίες για Απάτες