Έμβλημα Κυπριακής Δημοκρατίας
Αστυνομία Κύπρου

ΟμιλίεςΧαιρετισμός Αρχηγού Αστυνομίας κ. Κύπρου Μιχαηλίδη κατά την τελετή Βράβευσης Πολιτών Τετάρτη, 3 Ιουλίου, 2019, - 03/07/2019
- Πανιερώτατε Μητροπολίτη Ταμασού και Ορεινής,
- Έντιμε κύριε Υπουργέ Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως,
- Εξοχότατε κύριε Πρέσβη της Γαλλίας
- Εξοχότατε κύριε Πρέσβη του Ισραήλ,
- Αξιότιμε κύριε Γενικέ Διευθυντή Υπουργείου Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως,
- Αξιότιμη κυρία Γενική Διευθύντρια του Υπ. Υγείας,
- Κύριε εκπρόσωπε της Εθνικής Φρουράς,
- Φίλοι Λειτουργοί των Μ.Μ.Ε.,
- Eκλεκτοί Προσκεκλημένοι,
- Κυρίες και Κύριοι,
- Τιμώμενοι φίλες και φίλοι,
- Αγαπητοί Συνάδελφοι,

Είναι με ιδιαίτερη χαρά και ικανοποίηση, αλλά συνάμα με αισθήματα σεβασμού και ευγνωμοσύνης, που σας καλωσορίζω σε αυτή τη λιτή, αλλά μεστή μηνυμάτων εκδήλωση. Σήμερα, η Αστυνομία Κύπρου τιμά πολίτες, υπό την προσωπική, καθώς και επαγγελματική τους ιδιότητα, ως επίσης οργανισμούς, που με τις ενέργειες και δράσεις τους, συνέδραμαν το έργο της Αστυνομίας και πρόσφεραν πολύτιμες υπηρεσίες στους συνανθρώπους τους και στην κοινωνία.

Η συμβολή των πολιτών στο πολύπλευρο και πολυσχιδές έργο της Αστυνομίας, αποτελεί αναγκαία προϋπόθεση στον αγώνα που καταβάλλουμε για πρόληψη και καταπολέμηση του εγκλήματος και για την εδραίωση και διατήρηση συνθηκών ασφάλειας στη χώρα μας. Ειδικά δε, στις μέρες μας, όπου η αστυνόμευση χαρακτηρίζεται από πολύ μεγαλύτερες και πολυεπίπεδες προκλήσεις συγκριτικά με παλαιότερες εποχές, η ανάγκη αυτή έχει γίνει ακόμη μεγαλύτερη και ακόμη πιο επιτακτική.

Γι’ αυτό και ως Αστυνομία, επενδύουμε πλέον σε ένα σύγχρονο μοντέλο αστυνόμευσης που εμπεριέχει ως βασικό συστατικό, τη στενή και δομημένη σε πολλές περιπτώσεις, συνεργασία με τον κάθε ευσυνείδητο πολίτη, κύπριο υπήκοο ή μη, με απώτερο στόχο την περαιτέρω ενδυνάμωση της ασφάλειας και της προστασίας του.

Σε αυτό το μοντέλο εντάσσεται, μεταξύ άλλων, ο κατά γενική ομολογία ιδιαίτερα επιτυχημένος θεσμός του Παρατηρητή της Γειτονιάς, στον οποίο από πλευράς Αστυνομίας, έχει δοθεί ιδιαίτερη έμφαση ως προς την εδραίωση και επέκτασή του.

Περιλαμβάνονται επίσης οι δεκάδες πρωτοβουλίες και δράσεις που αναλαμβάνουμε και υλοποιούμε, αποσκοπώντας στην ανάπτυξη ή και ενίσχυση της συνεργασίας μας με πλειάδα φορέων, ιδιωτικών, μη κυβερνητικών οργανισμών, εθελοντικών οργανώσεων, με την κοινωνία των πολιτών στο σύνολό της.

Αδιαμφισβήτητα, πολύ ελπιδοφόρα και θετικά είναι τα μηνύματα που εκπέμπονται από τη συμμετοχή σημαντικού αριθμού συμπολιτών μας στις δράσεις αυτές, βοηθώντας και ενδυναμώνοντας το έργο της Αστυνομίας.

Υπάρχουν όμως, κυρίες και κύριοι, και εκείνοι οι πολίτες που προχωρούν ένα βήμα παραπάνω που υπερβαίνουν τα συνηθισμένα πλαίσια και την κρίσιμη στιγμή, τολμούν να δράσουν, ακόμη και με κίνδυνο της ζωής τους, και να προσφέρουν βοήθεια στο συνάνθρωπό τους που κινδυνεύει ή βρίσκεται σε δυσχερή θέση.

- Που αφιερώνουν χρόνο και κόπο,·

- που θέτουν την κοινωνική προσφορά πάνω από το προσωπικό συμφέρον.

- Με θάρρος, αυταπάρνηση, αίσθημα κοινωνικής ευθύνης, εντιμότητα, ηθική ακεραιότητα, φιλοτιμία, προθυμία, ανθρωπιά.

Τέτοιους ανθρώπους τιμούμε σήμερα. Ανθρώπους διαφόρων ηλικιών, νέα παιδιά και άτομα μεγαλύτερης ηλικίας, επαγγελματίες που προέρχονται από διαφορετικά επαγγελματικά υπόβαθρα. Απλούς, καθημερινούς ανθρώπους, που την ώρα που πρέπει, κάνουν το βήμα εκείνο που τους κάνει να ξεχωρίσουν, να διακριθούν, να καταθέσουν ένα κομμάτι από την ψυχή τους, να εκδηλώσουν τον ανθρωπισμό τους.

Αγαπητοί Τιμώμενοι,
Απέραντος σεβασμός και ευγνωμοσύνη αρμόζουν σ’ εσάς, που διακινδυνεύσατε τη ζωή σας για να σώσετε συνανθρώπους μας. Σ΄ εσάς που ήρθατε αντιμέτωποι με παραβάτες και επιδεικνύοντας προθυμία, αλλά και θάρρος, κατορθώσατε να αποτρέψετε εγκληματικές ενέργειες. Πολλά συγχαρητήρια αξίζουν σ’ εσάς που παραδώσατε ευρεθείσα περιουσία, που παρείχατε σημαντικές, για τη δημόσια ασφάλεια, πληροφορίες, που αφιλοκερδώς και διαθέτοντας τον πολύτιμό σας χρόνο, δείχνετε εμπράκτως την έγνοια σας για την οδική ασφάλεια, την πυρασφάλεια και άλλα καίρια κοινωνικά ζητήματα.

Σε όλους μαζί και στον καθένα ξεχωριστά, εκφράζουμε τις ολόψυχες ευχαριστίες και την βαθύτατη ευγνωμοσύνη μας.

Σε μια εποχή, όπου δυστυχώς διαχρονικές και πανανθρώπινες αξίες, όπως είναι η ανιδιοτέλεια, ο αλτρουισμός, η αλληλεγγύη, η συλλογικότητα, διάγουν κρίση, εσείς με τις ξεχωριστές σας πράξεις, αποδεικνύετε ότι αυτές οι αξίες, οι τόσο αναγκαίες και επιτακτικές στις μέρες μας, για τη διατήρηση της κοινωνικής συνοχής και για την ευημερία του κοινωνικού συνόλου, διατηρούνται άσβεστες.

Στο πλαίσιο της σημερινής εκδήλωσης, ως ελάχιστη ένδειξη ευγνωμοσύνης, τιμούμε επίσης ιατρούς, νοσηλευτικό προσωπικό και άλλους επαγγελματίες, τόσο από την Κύπρο, όσο και από τη φίλη χώρα Ισραήλ, οι οποίοι συνέδραμαν καθοριστικά στη διάσωση της ζωής του συναδέλφου μας, Λοχία Γιώργου Γεωργίου, που είχε τραυματιστεί κρίσιμα εν ώρα καθήκοντος όταν δέχθηκε πυροβολισμούς από εγκληματικά στοιχεία, τον Μάιο του 2018.

Τιμούμε ακόμη σήμερα, τον Αστυνομικό Ακόλουθο της Πρεσβείας της Γαλλίας στην Κύπρο, Αντισυνταγματάρχη κύριο Xavier (Χαβιέ) Chatillon για την ουσιαστική συμβολή του στην περαιτέρω ανάπτυξη μίας αγαστής και αποτελεσματικής συνεργασίας μεταξύ των χωρών και των Αστυνομιών μας.

Κλείνοντας τον χαιρετισμό μου, θα ήθελα να διαβεβαιώσω όλους, πως θα καταβάλουμε το άπαν των δυνάμεων μας, ώστε να επιτύχουμε πλήρως, τους στόχους που πηγάζουν από την αποστολή μας και που μας θέτει καθημερινά η κοινωνία.

Έχουμε πλήρη επίγνωση των προκλήσεων, ερχόμαστε συνεχώς αντιμέτωποι με πολλών ειδών δυσκολίες και αντιξοότητες, διαχρονικά προβλήματα και φλέγοντα κοινωνικά ζητήματα που οφείλουμε να αντιμετωπίζουμε και να διαχειριζόμαστε αποτελεσματικά. Εντοπίζουμε τις όποιες δικές μας ελλείψεις και παραλείψεις και θέτουμε βελτιωτικούς στόχους.

Προσπαθούμε διαρκώς, βήμα προς βήμα, να γινόμαστε καλύτεροι. Αναλαμβάνοντας το μερίδιο ευθύνης που μας αναλογεί, δίπλα στον πολίτη και μαζί με αυτόν, οικοδομούμε σχέσεις συνεργασίας και εμπιστοσύνης. Αναγνωρίζουμε λάθη, αδυναμίες και αστοχίες, αφουγκραζόμαστε τις ανησυχίες και δικαιολογημένες αντιδράσεις των πολιτών και προσπαθούμε για ένα καλύτερο αύριο.

Καλούμε λοιπόν όλους να συστρατευθούν μαζί μας, στον αγώνα για διασφάλιση συνθηκών ευνομίας και ασφάλειας προς όφελος του κοινωνικού συνόλου, του τόπου μας και των μελλοντικών γενεών.

Σας ευχαριστούμε θερμά από τα βάθη της καρδιάς μας, για τη βοήθεια και στήριξη του έργου μας, αλλά και για τη δική σας αξιέπαινη συνδρομή και προσφορά.

Να ΄στε όλοι καλά.

Αρχείο Word ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ ΑΑ ΓΙΑ ΒΡΑΒΕΥΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ 2019 03-07-2019.doc (62,22 Kb)
Κατεβάστε το Acrobat Reader


Find us on Facebook

follow us on twitter

Ομιλίες Αρχηγού Αστυνομίας

Εξώδικα Τροχαίας

Φόρμα Καταχώρησης Καταγγελιών/Πληροφοριών μέσω του Διαδικτύου για θέματα διαφθοράς/διαπλοκής από μέλη της Αστυνομίας

Cybercrime

Your Europe

Γραφείο Χειρισμού Θεμάτων Ιδιωτικών Υπηρεσιών Ασφαλείας

Συγχρηματοδοτούμενα Έργα από Ε.Ε.

Δήλωση Περί Απόρρητου

PRINCE CBRN-E

ΓΟΝΙΚΕΣ ΑΠΑΓΩΓΕΣ ΑΝΗΛΙΚΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ
ΓΕΝΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ

Πρόνοιες Νομοθεσίας για τη Μεταφορά Φορτίων ή Ζώων με το αυτοκίνητο

Εργαστηρίο Ψηφιακής Πολιτιστικής Κληρονομιάς του ΤΕΠΑΚ

LoCloud

Europeana Website

Οδηγός Σπουδών Αστυνομικής Ακαδημίας Κύπρου

Ιστοσελίδα Δημοσίων Συμβάσεων

Εξομοιωτής απόσταση ακινητοποίησης

Χρήσιμες Συμβουλές και Πληροφορίες για Απάτες