Έμβλημα Κυπριακής Δημοκρατίας
Αστυνομία Κύπρου

ΟμιλίεςΔήλωση Αρχηγού Αστυνομίας κ. Ζαχαρία Χρυσοστόμου για τη σημερινή εκλογική διαδικασία - 04/02/2018
Η σημερινή μέρα είναι το επιστέγασμα της δημοκρατικής διαδικασίας για την εκλογή Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Η Αστυνομία Κύπρου βρίσκεται επί ποδός, με περισσότερα από 2000 μέλη από τις πρώτες πρωινές ώρες μέσα στο πλαίσιο ενός Επιχειρησιακού Σχεδίου που καλύπτει το παγκύπριο.

Η εκλογική διαδικασία συνεχίζεται ομαλά / με απόλυτη ηρεμία θα πρέπει να πω, αντικατοπτρίζοντας το επίπεδο του πολιτισμού αλλά και την ωριμότητα του λαού μας.

Όπως και την προηγούμενη Κυριακή, έχουμε συστήσει ανακριτικές ομάδες, τόσο στο Αρχηγείο όσο και στις Επαρχιακές Αστυνομικές Διευθύνσεις για την άμεση διερεύνηση οποιωνδήποτε καταγγελιών σε σχέση με την παραβίαση του περί Εκλογής Νόμου, ή / και τη διάπραξη οποιουδήποτε άλλου ποινικού αδικήματος, πάντοτε σε συνεργασία με το Γενικό Έφορο Εκλογής, και τους αντιπροσώπους του, ή / και την Επίτροπο Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα.

Το Επιχειρησιακό Σχέδιο που εφαρμόζουμε, καταρτίστηκε στη βάση των σημερινών πραγματικοτήτων στον τομέα της ασφάλειας. Πραγματικότητες οι οποίες, επεκτείνονται πολύ πέραν των γεωγραφικών συνόρων της χώρας μας, τις οποίες οφείλουμε˙ έχουμε υποχρέωση να λαμβάνουμε υπόψη, για να μειώνουμε στο μέγιστο δυνατό βαθμό το ενδεχόμενο οποιασδήποτε ανεπιθύμητης κατάστασης. Ως εκ τούτου και παρά το γεγονός ότι δεν έχουμε, και θέλω να το τονίσω, δεν έχουμε οποιεσδήποτε συγκεκριμένες πληροφορίες ή δεδομένα που να θέτουν σε κίνδυνο τη δημόσια ασφάλεια, τα μέτρα ασφάλειας που λαμβάνουμε είναι συγκριτικά αυξημένα σε σχέση με προηγούμενες αντίστοιχες εκλογές.

Με την γνωστοποίηση των αποτελεσμάτων, θα πραγματοποιηθεί, στις 1000 το βράδυ, η ανακήρυξη του Προέδρου της Δημοκρατίας στο Στάδιο «Τάσσος Παπαδόπουλος – Ελευθερία» στη Λευκωσία.

Ένεκα του γεγονότος ότι στην περίμετρο και στα σημεία εισόδου του εν λόγω σταδίου, θα λάβουμε αυξημένα μέτρα ασφάλειας, το κοινό το οποίο προτίθεται να είναι παρόν κατά τη διαδικασία ανακήρυξης, καλείται να προσέλθει έγκαιρα. Η είσοδος στο στάδιο θα επιτραπεί από τις 0700 μ.μ. Για τη διευκόλυνση της όλης διαδικασίας ελέγχου, για λόγους ασφάλειας και για να μην υπάρξει καθυστέρηση, καλούμε, τον κόσμο να μη μεταφέρει τσάντες, σακίδια ή άλλα αντικείμενα εντός του σταδίου.

Θα ήθελα να καλέσω όλο τον κόσμο που θα μεταβεί στο στάδιο «Τάσσος Παπαδόπουλος – Ελευθερία» για την τελετή ανακήρυξης, να επιδεικνύει την απαραίτητη συνεργασία με την Αστυνομία, έχοντας πάντοτε κατά νου ότι τα μέλη μας, είναι εκεί για την προστασία των ιδίων, του κάθε πολίτη, τη διασφάλιση της όλης εκδήλωσης, και τελικά την ομαλή αποχώρηση όλων των συμπολιτών μας.

Αγαπητοί συμπολίτες,

Η Αστυνομία είναι παρούσα σε αυτή την πολύ σημαντική διαδικασία για κάθε ευνομούμενο και δημοκρατικό κράτος, στην Υπηρεσία και για την προστασία του πολίτη, διασφαλίζοντας ότι οι πολίτες θα ασκήσουν το ύψιστο δημοκρατικό τους δικαίωμα σε συνθήκες πλήρους τάξης και ασφάλειας.

Δήλωση Αρχηγού 4.2.2018 Προεδρικές Εκλογές ΤΕΛΙΚΟ ΚΥΡΙΑΚΗΣ 4.docx (16,89 Kb)
Κατεβάστε το Acrobat Reader


Find us on Facebook

follow us on twitter

Ομιλίες Αρχηγού Αστυνομίας

Εξώδικα Τροχαίας

Φόρμα Καταχώρησης Καταγγελιών/Πληροφοριών μέσω του Διαδικτύου για θέματα διαφθοράς/διαπλοκής από μέλη της Αστυνομίας

Cybercrime

Your Europe

Γραφείο Χειρισμού Θεμάτων Ιδιωτικών Υπηρεσιών Ασφαλείας

Συγχρηματοδοτούμενα Έργα από Ε.Ε.

Δήλωση Περί Απόρρητου

PRINCE CBRN-E

ΓΟΝΙΚΕΣ ΑΠΑΓΩΓΕΣ ΑΝΗΛΙΚΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ
ΓΕΝΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ

Πρόνοιες Νομοθεσίας για τη Μεταφορά Φορτίων ή Ζώων με το αυτοκίνητο

Εργαστηρίο Ψηφιακής Πολιτιστικής Κληρονομιάς του ΤΕΠΑΚ

LoCloud

Europeana Website

Οδηγός Σπουδών Αστυνομικής Ακαδημίας Κύπρου

Ιστοσελίδα Δημοσίων Συμβάσεων

Εξομοιωτής απόσταση ακινητοποίησης

Χρήσιμες Συμβουλές και Πληροφορίες για Απάτες