Έμβλημα Κυπριακής Δημοκρατίας
Αστυνομία Κύπρου

Γραπτές ΔηλώσειςΓραπτή δήλωση Αρχηγού Αστυνομίας Ζαχαρία Χρυσοστόμου για την πάταξη της διαφθοράς στην Αστυνομία - 18/02/2017
Σε σχέση με τη χθεσινή συζήτηση ενώπιον της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Νομικών για τα νομοσχέδια και τους κανονισμούς που τέθηκαν ενώπιον της Βουλής των Αντιπροσώπων για ψήφιση, ο Αρχηγός Αστυνομίας κ. Ζαχαρίας Χρυσοστόμου προβαίνει στην ακόλουθη δήλωση:

Επιθυμώ να εκφράσω την βαθιά ικανοποίησή μου για το υψηλό επίπεδο διακομματικής κατανόησης και υπευθυνότητας που επέδειξαν τα μέλη της Επιτροπής Νομικών της Βουλής για το περιεχόμενο της δέσμης νομοσχεδίων και κανονισμών που αφορούν την πάταξη της διαφθοράς και της διαπλοκής εντός της Αστυνομίας.

Η εποικοδομητική αυτή προσέγγιση είναι για μένα προσωπικά ως Αρχηγού Αστυνομίας και για ολόκληρο το Αστυνομικό Σώμα μια ισχυρή απόδειξη της εμπιστοσύνης που επιτυγχάνουμε συλλογικά ως πολιτεία για να προχωρήσουμε για πρώτη φορά στην υιοθέτηση ριζοσπαστικών αλλαγών που θέτουν σε στέρεα θεμέλια το πλαίσιο πρόληψης και πάταξης της διαφθοράς εντός της Αστυνομίας.

Η διαφθορά και η διαπλοκή εντός Αστυνομίας έχει εταίρο της το οργανωμένο έγκλημα. Με δική μας πρωτοβουλία ως ηγεσία της Αστυνομίας, το έχουμε διαπιστώσει κατόπιν σχετικής εμπειρικής έρευνας. Εντοπίσαμε την έκτασή της, σε ποιους τομείς και επίπεδα υπάρχει. Το πρόβλημα δεν είναι σημερινό και δεν αφορά τη συντριπτική πλειοψηφία των μελών της Αστυνομίας που παραμένουν προσηλωμένα στον όρκο και την αποστολή τους, αλλά τους λίγους και επίορκους, η δράση των οποίων υποσκάπτει το έργο της Αστυνομίας.

Δεν αρκεστήκαμε όμως στις διαπιστώσεις και έρευνες, αλλά προχωρήσαμε σε εισηγήσεις. Η δέσμη νομοσχεδίων και κανονισμών που κατατέθηκαν από το Υπουργείο Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης, περιλαμβάνει την πλειοψηφία των εισηγήσεών μας ως Αστυνομία για να δράσουμε με αποτελεσματικότητα στον αγώνα κατά της διαφθοράς και της διαπλοκής με το οργανωμένο έγκλημα.

Χωρίς να προδικάζω τις τελικές αποφάσεις των Κομμάτων στην ολομέλεια και με πλήρη σεβασμό προς τη Βουλή των Αντιπροσώπων, χαιρετίζω το υψηλό πνεύμα συναίνεσης, υπογραμμίζοντας τη βαρύτητα που έχει η ισχυρή πολιτική βούληση της πολιτείας και των Κομμάτων να μας στηρίξουν στον αγώνα μας κατά της διαφθοράς και του οργανωμένου εγκλήματος.

Αρχείο Word grapti dilosi.doc (100,97 Kb)
Κατεβάστε το Acrobat Reader


Find us on Facebook

follow us on twitter

Ομιλίες Αρχηγού Αστυνομίας

Εξώδικα Τροχαίας

Φόρμα Καταχώρησης Καταγγελιών/Πληροφοριών μέσω του Διαδικτύου για θέματα διαφθοράς/διαπλοκής από μέλη της Αστυνομίας

Cybercrime

Your Europe

Γραφείο Χειρισμού Θεμάτων Ιδιωτικών Υπηρεσιών Ασφαλείας

Συγχρηματοδοτούμενα Έργα από Ε.Ε.

Δήλωση Περί Απόρρητου

PRINCE CBRN-E

ΓΟΝΙΚΕΣ ΑΠΑΓΩΓΕΣ ΑΝΗΛΙΚΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ
ΓΕΝΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ

Πρόνοιες Νομοθεσίας για τη Μεταφορά Φορτίων ή Ζώων με το αυτοκίνητο

Εργαστηρίο Ψηφιακής Πολιτιστικής Κληρονομιάς του ΤΕΠΑΚ

LoCloud

Europeana Website

Οδηγός Σπουδών Αστυνομικής Ακαδημίας Κύπρου

Ιστοσελίδα Δημοσίων Συμβάσεων

Εξομοιωτής απόσταση ακινητοποίησης

Χρήσιμες Συμβουλές και Πληροφορίες για Απάτες