Έμβλημα Κυπριακής Δημοκρατίας
Αστυνομία Κύπρου

Γραπτές ΔηλώσειςΔήλωση Εκπροσώπου Τύπου Αρχηγείου Αστυνομίας Α. Αγγελίδη Με 51 μέλη ενισχύθηκαν τα Τμήματα Τροχαίας από την 1/6/17 μέχρι και την 15/9/17 - 04/06/2017
Την τελευταία εβδομάδα, δυστυχώς, έχουμε 5 νεκρούς σε τροχαίες συγκρούσεις με αιτία τον ανθρώπινο παράγοντα. Προβληματισμός για το γεγονός ότι άδικα χάνονται ζωές, οικογένειες βιώνουν δυσάρεστες καταστάσεις με όλα τα επακόλουθα.

Η Αστυνομία όπως είναι γνωστό καταβάλλει αρκετές και έντονες προσπάθειες για την πρόληψη των οδικών τροχαίων συγκρούσεων τόσο στον τομέα της ενημέρωσης / διαφώτισης όσο και με συνεχείς στοχευμένες εκστρατείες και ελέγχους στο οδικό δίκτυο γενικότερα.

Στο πλαίσιο αυτό να σημειωθεί ενδεικτικά ότι κατά το μήνα Μάιο, μεταξύ άλλων, διενεργήθηκε μεγάλος αριθμός ελέγχων σε παγκύπριο επίπεδο, από τους οποίους έχουν προκύψει 4573 καταγγελίες για υπερβολική ταχύτητα και 5999 καταγγελίες για άλλα τροχαία αδικήματα. Επίσης, έγιναν 3229 ελέγχοι αλκοόλης από τους οποίους έχουν προκύψει 262 καταγγελίες.

Παράλληλα, με οδηγίες του Αρχηγού Αστυνομίας κ. Ζαχαρία Χρυσοστόμου πραγματοποιήθηκαν συσκέψεις και έγινε ανάλογος προγραμματισμός και από την 1/6/17 μέχρι και τις 15/09/17 ενισχύθηκαν η Τροχαία Αρχηγείου και τα Επαρχιακά Τμήματα Τροχαίας με 51 μέλη από το γραφειακό προσωπικό του Αρχηγείου και των Αστυνομικών Διευθύνσεων.

Με αφορμή τις δύο χθεσινές θανατηφόρες συγκρούσεις για ακόμη μια φορά καλούνται οι χρήστες του οδικού δικτύου να επιδείξουν σοβαρότητα και υπευθυνότητα, τηρώντας πιστά τον Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας και τους σχετικούς Νόμους και Κανονισμούς.

Να σημειωθεί ότι είχε εφαρμοστεί και πέρσι την ίδια περίοδο η ενίσχυση των Τμημάτων Τροχαίας με αρκετά θετικά αποτελέσματα σε σύγκριση με προηγούμενες χρονιές, στον τομέα της πρόληψης και της εντονότερης παρουσίας της Αστυνομίας στους δρόμους.

Επίσης στο πλαίσιο του προγραμματισμού, από την 1η Ιουνίου έχοντας υπόψη την αύξηση του τουριστικού ρεύματος, μέλη της Μ.Μ.Α.Δ και της Τροχαίας Αρχηγείου ενισχύουν την Αστυνομική Διεύθυνση της Επαρχίας Αμμοχώστου με απώτερο στόχο την ασφάλεια, την εξυπηρέτηση των πολιτών αλλά και την πρόληψη του εγκλήματος.

Τέλος θα ήθελα να στείλω ένα ηχηρό μήνυμα στους χρήστες του οδικού δικτύου:
«Σεβασμός στη δική μας ζωή και στη ζωή των συνανθρώπων μας».
Αρχείο Word γραπτή.doc (124,94 Kb)
Κατεβάστε το Acrobat Reader


Find us on Facebook

follow us on twitter

Ομιλίες Αρχηγού Αστυνομίας

Εξώδικα Τροχαίας

Φόρμα Καταχώρησης Καταγγελιών/Πληροφοριών μέσω του Διαδικτύου για θέματα διαφθοράς/διαπλοκής από μέλη της Αστυνομίας

Cybercrime

Your Europe

Γραφείο Χειρισμού Θεμάτων Ιδιωτικών Υπηρεσιών Ασφαλείας

Συγχρηματοδοτούμενα Έργα από Ε.Ε.

Δήλωση Περί Απόρρητου

PRINCE CBRN-E

ΓΟΝΙΚΕΣ ΑΠΑΓΩΓΕΣ ΑΝΗΛΙΚΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ
ΓΕΝΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ

Πρόνοιες Νομοθεσίας για τη Μεταφορά Φορτίων ή Ζώων με το αυτοκίνητο

Εργαστηρίο Ψηφιακής Πολιτιστικής Κληρονομιάς του ΤΕΠΑΚ

LoCloud

Europeana Website

Οδηγός Σπουδών Αστυνομικής Ακαδημίας Κύπρου

Ιστοσελίδα Δημοσίων Συμβάσεων

Εξομοιωτής απόσταση ακινητοποίησης

Χρήσιμες Συμβουλές και Πληροφορίες για Απάτες