Έμβλημα Κυπριακής Δημοκρατίας
Αστυνομία Κύπρου

Λάρνακα


Καθήκοντα και Ευθύνες

Το έργο που επιτελεί η Αστυνομία Λάρνακας, τόσο στην πόλη όσο και στην ύπαιθρο, είναι πολύπλευρο. Η Αστυνομία Λάρνακας ενεργοποιείται καθημερινά για την πάταξη του σοβαρού ή και οργανωμένου εγκλήματος, την αντιμετώπιση νέων μορφών και μεθόδων εγκλήματος, τη μείωση των τροχαίων δυστυχημάτων, ιδιαίτερα των θανατηφόρων, την καταπολέμηση και περιορισμό της εξάπλωσης των ναρκωτικών, την αντιμετώπιση των υποθέσεων βίας στην οικογένεια, την πάταξη του λαθρεμπορίου, την προστασία της νεολαίας στους χώρους διασκέδασης, καθώς επίσης και την νεανική παραβατικότητα, η οποία αυξήθηκε σε ανησυχητικά ποσοστά, την πάταξη της κυβείας και των παράνομων στοιχημάτων, την εξάρθρωση σπείρων διαρρηκτών, την πάταξη της λαθρομετανάστευσης και της παράνομης παραμονής και εργοδότηση αλλοδαπών.

Επίσης, η Α.Δ.Ε. Λάρνακας, εφάρμοσε ειδικό πρόγραμμα μ/χ περιπολιών για πρόληψη τρομοκρατικών επιθέσεων, οι οποίες καλύπτουν προκαθορισμένους χώρους, όπως σημεία κοινού ενδιαφέροντος, σημεία ξένων συμφερόντων ως επίσης περιοχές του εμπορικού κέντρου, όπου κινείται μεγάλος αριθμός προσώπων, κυρίως τουρίστες. Το γεγονός αυτό συνέτεινε στη διατήρηση της ειρήνης και ασφάλειας και στον περιορισμό της εγκληματικότητας στα χαμηλότερα δυνατά επίπεδα στην Πόλη και Επαρχία Λάρνακας.

Η Διεύθυνσή μας δίδει επίσης έμφαση στις ιδιαιτερότητες της Πόλης και Επαρχίας Λάρνακας, όπως είναι η Γραμμή Αντιπαράταξης, Μαρίνα, Λιμάνι, Διεθνής Αερολιμένας Λάρνακας, ιδιωτικό Λιμάνι Ζυγίου, εγκαταστάσεις ζωτικής σημασίας στο Βασιλικό, Ειδικό Καθεστώς Πύλας κ.ά.Find us on Facebook

follow us on twitter

Ομιλίες Αρχηγού Αστυνομίας

Εξώδικα Τροχαίας

Φόρμα Καταχώρησης Καταγγελιών/Πληροφοριών μέσω του Διαδικτύου για θέματα διαφθοράς/διαπλοκής από μέλη της Αστυνομίας

Cybercrime

Your Europe

Γραφείο Χειρισμού Θεμάτων Ιδιωτικών Υπηρεσιών Ασφαλείας

Συγχρηματοδοτούμενα Έργα από Ε.Ε.

Δήλωση Περί Απόρρητου

PRINCE CBRN-E

ΓΟΝΙΚΕΣ ΑΠΑΓΩΓΕΣ ΑΝΗΛΙΚΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ
ΓΕΝΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ

Πρόνοιες Νομοθεσίας για τη Μεταφορά Φορτίων ή Ζώων με το αυτοκίνητο

Εργαστηρίο Ψηφιακής Πολιτιστικής Κληρονομιάς του ΤΕΠΑΚ

LoCloud

Europeana Website

Οδηγός Σπουδών Αστυνομικής Ακαδημίας Κύπρου

Ιστοσελίδα Δημοσίων Συμβάσεων

Εξομοιωτής απόσταση ακινητοποίησης

Χρήσιμες Συμβουλές και Πληροφορίες για Απάτες